Ajax B 4 – SC Meddo 3

Teamprestatie levert Ajax-B 4 de overwinning op

In de week van pakjesavond liep de spanning voor de wedstrijd op. Konden we André een mooi cadeau bezorgen door Meddo te verslaan, of moesten we in de zak mee naar Spanje? Sjoerd kon de zenuwen moeilijk onder bedwang houden en kwam daarom prompt 10 minuten te laat. Een passende straf is dan een basisplaats. Ook Jurgen Vreeman, Harm-Jan Wieskamp en Sander Lieftink sloten weer aan. Evenals good-old Michiel Taken, die eindelijk de verstandige beslissing heeft genomen om zijn elftal boven zijn varkens te verkiezen. Vanwege wat afwezigen (o.a. Bart Buchner, Jan-Willem Baakman, Roy Vreeman) sloten Niek te Grotenhuis en Niels Wolsink aan bij de selectie van vandaag.

We speelden op het hoofdveld en ondanks de witte dauw, lag het veld er goed bespeelbaar bij. Het eerste kwartier had Ajax-B alles onder controle. Er werd soepel gecombineerd en dat kwam met name door Jurgen die aanspeelbaar en balvast was, waardoor het middenveld makkelijk kon aansluiten. Al snel viel de 1-0. Een combinatie van rechts via Stephan, Mathijs en Jurgen werd nog gepareerd maar de slimme Frank was al aangesloten om feilloos af te drukken. Ajax-B bleef aandringen en snel daarna kreeg Sander vrij spel om vanaf 20 meter uit te halen. Zijn schot ging er onderkant-lat uit. Meddo kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en probeerde via de middenvelders verder naar voren te voetballen. Dat zorgde soms voor wat gevaar, maar dan met name via hoge ballen. Zo viel pardoes de 1-1. Rond de 5 meter kreeg de aanval van Meddo te veel ruimte om te koppen, na een hoge voorzet, maar de kopbal belande op de paal. In de kluts lukte het Meddo om de bal erin te frommelen. Roland raakte geblesseerd aan zijn duim, maar kon gelukkig de wedstrijd volmaken. Ajax-B bleef rustig en dat zorgde voor nieuwe kansen. Een paar uitgespeelde combinaties vonden de keeper op hun weg. Vlak voor rust kreeg Christian nog een dot van een kopkans, maar deze miste net voldoende kracht om de keeper te verschalken. 

Ook in de tweede helft stond het team van André gedisciplineerd opgesteld. De mandekkers speelden fel en scherp, zowel de verdedigers als de middenvelders. Hierdoor kon Meddo moeilijk in het spel komen want een combinatie werd al snel onschadelijk gemaakt. Die felheid gaf ook de aanvallers een extra drive, want Matthijs kwam er meermaals weer feilloos langs. De voorzetten waren vandaag helaas niet allemaal even scherp. Michiel was weer van de partij en drukte direct zijn stempel op de wedstrijd. Nadat hij zijn tegenstander voorbij was lukte het hem om met links een voorzet te geven, die vakkundig werd binnen gekopt door Jurgen: 2-1. Meddo moest komen en ging echt druk zetten. Stephan en Dennis leverden goed werk door het centrum af te sluiten waardoor Meddo de buitenspelers moest zoeken. Deze hadden echter vandaag geen poot om op te staan tegen Sander en Sjoerd. Nadat Dennis nog even pech had en een bal er binnenkant paal eruit zag rollen, was het weer Taken-tijd. Met zijn lange passen snelde hij door de defensie en schoot soepel binnen: 3-1. De wedstrijd was gespeeld en de prima-fluitende scheids vond het genoeg geweest. Zo is Ajax-B koploper met 1 wedstrijd minder gespeeld dan Halle en 3 punten meer. Volgende week wacht Vosseveld op ons. 

Eigenlijk was deze overwinning een werkelijke team-effort, waar iedereen hard heeft gewerkt voor de 3 punten. Toch was er 1 man die vandaag echt alle duels won en zijn tegenstander geen schijn van kans gaf. Man-of-the-Match: Sjoerd Rexwinkel. 

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink, Dennis Brus, Kayo Klein Obbink, Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes (Michiel Taken), Stephan Deckers, Christian Roeterink, Jurgen Vreeman (Michel ter Beek), Mathijs Coenders, Niels Wolsink (Harm-Jan Wieskamp)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners