Ajax B 4 – Reunie 4

Ajax-B 4 zet winning streak voort

Op een koude zondagochtend stond Reunie al vroeg op het hobbelige trainingsveld een warming up te doen. Het trainingsveld bleek ook het speelveld, aangezien ook het 2de en 3de elftal thuis speelden. De familie Vreeman was nog geblesseerd, maar Jurgen was bereid te vlaggen. Kayo sloeg een wedstrijd over vanwege een knieblessure en ook een aantal anderen waren afwezig vanwege diverse redenen (o.a. Bart en Michel). Koen Ebbers en Rob van Huet sloten aan op de ‘reservebank’. 

Het eerste kwartier was volledig voor Ajax B. Met een paar simpele combinaties kwamen de aanvallers in kansrijke positie, maar het vizier stond nog niet op scherp. Daarna kwam Reunie wat beter in de wedstrijd via met name hun linksbuiten. Gelukkig stond Sander er strak op en kwam deze linksbuiten amper in het spel. Sander moest helaas na 30 minuten afhaken en werd op deze positie vervangen door Koen Ebbers, die een super-invalbeurt had. Jan-Willem deed ook weer mee en zorgde direct voor gevaar. Via een slimme pass van Harm-Jan kreeg Jan-Willem vanaf de linkerkant de bal, creëerde ruimte, gaf de bal voor en de verdediger van Reunie kopte netjes in eigen goal. Weer een goal van E.D. dus. Vlak daarna was er weer een gevaarlijke aanval na een mooie combinatie. Opnieuw een hoge voorzet van Jan-Willem, maar deze keer was Stephan Deckers scherp en kopte tegendraads in: 2-0. Reunie vocht zich in de wedstrijd en kwam pardoes op 2-1. Nadat Sjoerd ongelukkig weg gleed kwam er een voorzet, welke netjes werd binnen gekopt door de spits. Het strakke verdedigen van Ajax B. liet af en toe ook te wensen over waardoor Reunie in de wedstrijd bleef. Gelukkig gingen we met 2-1 voorsprong rusten.

Roland probeerde zich deze wedstrijd te spiegelen aan Jasper Cillessen. Aan de ene kant door een paar katachtige reflexen in de eerste helft, in de tweede helft door dom balverlies en laks uitverdedigen. Daaruit kwam ook de 2-2. Een goal die André nét kon zien, want hij kwam als een echte “vedette-coach” te laat uit de catacomben. Deze 2-2 was een frustrerend gelijkspel, want Ajax-B had in principe het betere van het spel, dus een overwinning zat er absoluut in. Nadat André de veteranen Dennis en Christian (die niet hun gelukkigste wedstrijd speelden) met het nodige commentaar op scherp had gezet, begon de nieuwe fase. Er werd meer naar voren gespeeld en met name Marc schoof goed door. Hierdoor kwamen verschillende kansen, waaronder de 3-2. Een afzwaaiende corner belande bij Marc en na een lage voorzet kon Mathijs hard afronden. Het middenveld zorgde dat er langer balbezit bleef en daardoor kon de druk naar voren blijven. Nadat Harm-Jan en Rob samen een enorme kans misten, kon Rob daarna via een afgeketst schot de bal voor open goal intikken. 

Als Sander Lieftink de hele wedstrijd had gespeeld, was hij met 2 vingers in de neus man-of-the-match geworden. Helaas viel hij na 30 minuten uit met een blessure, dus is vandaag de titel man-of-the-match voor Frank. Met zijn onvermoeibare inzet, rustige spel en tactische slimmigheden zorgde hij vandaag voor de juiste balans op het middenveld. Hopelijk zijn Jan-Willem en Sander volgende week weer fit, nadat ze vandaag uitvielen met een blessure. Zondag de 24ste om 10:00 uur is het tijd om Eibergen 6 op de spreekwoordelijke slachtbank te leggen.

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink (Koen Ebbers), Dennis Brus, Marc Koenders, Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes, Stephan Deckers, Christian Roeterink, Mathijs Coenders, Harm-Jan Wieskamp, Jan-Willem Baakman (Rob van Huet)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners