Ajax B 4 – KSV 4

Het lijkt het 4de wel erg makkelijk af te gaan. In de competitie zijn er louter zeges en coach André ziet zijn kampioensbonus al met dollartekens in z’n ogen tegemoet. Maar dan moet er nog wel even afgerekend worden met KSV 4, altijd lastig. Helaas zijn er veel geblesseerden; Dennis Berendsen en Matthijs, beide hamstring, Jurgen en Harm-Jan zijn nog uitgeschakeld en ook Kayo was niet fit genoeg. Jammer genoeg kon Christian wel mee doen, maar André had al door dat dit geen echte versterking zou zijn. Daarom kwam hij op het briljante idee om “der Deutsche Bomber” op te trommelen; Stephan Koch. Een tactische meesterzet die deze week al voor was gedaan door een andere briljante trainer; Schmidt van PSV, die Mario Götze binnen haalde. Daarnaast laat André zien dat hij mee gaat met zijn tijd, door een videoanalist aan te stellen; Jurgen Vreeman. 

Dan de wedstrijd… de eerste helft begon fel aan beide kanten. Het was duidelijk dat KSV zich niet zomaar gewonnen gaf. Hans kon een paar keer spectaculair redding bieden op grote kansen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat het door zijn nieuwe keepers-sokken komt. Toch kwam Ajax-B op voorsprong. Stephan Deckers wist een penalty, terecht gegeven, feilloos te benutten. Ook Jan-Willem werkte weer netjes aan z’n doelgemiddelde. Na een goede actie van Martijn kon Jan-Willem eenvoudig afronden. De eerste helft ging daarna gelijk op, maar van echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Ondanks de duidelijke richtlijnen van André en de hulpcoaches langs de lijn bleven er te onzorgvuldige passes gegeven worden. Jammer, maar gelukkig kon KSV ook weinig potten meer breken.

Na de rust was KSV gebroken en kon Ajax-B doorstoten. Via een gelukje prikte de tegenstander uit Vragender er nog wel een goaltje in, maar het spelbeeld was voor de Breedenbroekers. Frank wist zijn goede spel van de afgelopen weken deze zondag te belonen met niet 1 maar 2 goals, direct uit een corner. Het fenomenale rechtervoetje van Frank zorgde vandaag voor de 3 punten. Daarna was het rustig uitvoetballen voor Ajax-B en liepen we uit naar een 6-1 winst. Stephan Deckers maakte z’n 2de van de dag en Roy Vreeman wist uit de draai te scoren (wat een man-of-the-match-titel wel niet kan doen met een jongen). Dat het tempo laag lag, kwam ook als een donderslag bij heldere hemel voor Stephan Koch, die ook de spelers van KSV verraste door 10 seconden te laat te komen met een sliding. Een sliding waar alleen een paar grassprietjes werden geraakt. Het eind van de wedstrijd kreeg nog een raar staartje, het leek erop dat Christian Roeterink hallucinerende middelen had gebruikt. Hij probeerde de verslaggever te overtuigen dat hij bijna 2 keer scoorde, een solo van eigen helft en een omhaal op de lat. Een triest laatste redmiddel voor iemand die direct na de eerste helft gewisseld werd. 

Er kan geen twijfel bestaan over de man-of-the-match. Degene die met een grote glimlach wegloopt na z’n goals en een verfijnde rechtervoet heeft: Frank Luimes. 

Opstelling: Hans Vreemann, Sjoerd Rexwinkel (Frank Luimes), Dennis Brus, Jeroen Keuper, Martijn Berendsen, Christian Roeterink (Jelle Hoftijzer), Stephan Deckers, Kevin Wienholts, Michiel Taken (Bart Buchner), Roy Vreeman (Stephan Koch), Jan-Willem Baakman (Michel ter Beek)

Man of the match
Frank Luimes
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners