Ajax B 4 – Keijenburgse Boys 5

Het seizoen is weer begonnen! Na een aantal oefenwedstrijden (lees: bekerwedstrijden) stond vorige week al Pax op het programma. Deze wedstrijd werd jammerlijk verloren, met name door scheidsrechterlijke dwalingen en niet-efficiënt afronden van Ajax-B. Deze week de kans om het goed te maken tegen Keijenburgse Boys 5. Het veld lag er prima bij, een herfstachtige regenbui ging over ’t Houtbroek en André kon beschikken over voldoende spelers. Helaas nog zonder Mathijs, Hans, Christian en Michel. Ook Martijn was licht geblesseerd en bleef uit voorzorg aan de kant. Stephan Koch gaat dit seizoen iets lager voetballen en speelt zodoende af en toe met het 2de of 1ste elftal mee. 

Aangezien Hans geblesseerd is heeft Hans-2 (oftewel Dennis Berendsen) de handschoenen aangetrokken. André moest het hele team omgooien, maar wist toch weer met een krachtig elftal de tegenstander angst in te boezemen. Keijenburgse Boys beschikte over een jong, fris en lopend elftal, zodoende werd het een leuke, scherpe en open wedstrijd. Ajax-B begon gecontroleerd aan de wedstrijd. Vooral Roy liet zich vaak zakken vanuit de voorhoede om ingespeeld te worden en dit gaf het middenveld de tijd om bij te sluiten. Ook deze wedstrijd was het middenveld weer de lopende motor van het team. Frank, Michiel en Stephan waren continue aanspeelbaar en zochten veelvuldig de combinatie met de voorhoede. Ajax-B kwam al snel op 2-0 voorsprong. Een diepe uittrap van Dennis viel op het hoofd van een verdediger van Keijenburg maar deze viel pal voor de voeten van Jan-Willem, die niet nadacht en netjes afronde. Ajax-B bleef drukken en na een aantal kleine kansen was het weer Jan-Willem die de bal vlak buiten de 16-meter voor z’n voeten kreeg en met links strak in de kruising schoot. Ineens gingen de Keijenburgse Boys efficiënter voetballen en vanuit het niets werd het 2-1. Een schitterend, onhoudbaar, afstandsschot van 25 meter zorgde voor hoop bij de tegenstander. Die hoop werd alleen maar meer toen ook de 2-2 viel. De middenvelder kon richting Dennis soleren en rondde netjes af. Tussendoor kreeg Ajax-B nog een aantal goede kansen, vanuit voorzetten en corners. De 2 grootste kansen werden op de doellijn gered (2x een kopbal van Michiel).

Vlak na rust ging Ajax-B meer van achteruit voetballen en rustig aansluiting zoeken met de voorhoede. Het leidde niet tot kansen en de wedstrijd kabbelde voort. Totdat Roy goed door jaagde op de verdediging en een corner veroverde. De voorzet van Frank kwam via een scrimmage voor de voeten van Michiel en laatstgenoemde schoot uit de draai binnen. Uiteraard gingen de Keijenburgse Boys op zoek naar de aansluitingstreffer. De verdediging had de boel goed op slot, maar toch wisten de bezoekers het doel te vinden. De wedstrijd leek af te stevenen op een 3-3 gelijkspel. Maar Ajax-B toonde karakter en wist alsnog de overwinning uit het vuur te spelen. Roy kreeg de bal op 15 meter van de goal voor de voeten en schoot zuiver raak: 4-3! 

Veel strijd, en af toe briljante combinaties, slecht weer, inspirerende speeches van André, sarcastische grapjes van William, een gepassioneerde assistent genaamd Jurgen, een reservebank die alles afzeikt… het is weer als vanouds: heerlijk! Nu nog even werken aan de conditie en het positiespel, en we kunnen alle tegenstanders aan. Man-of-the-match: Roy Vreeman. De speler die altijd pijntjes en klachten heeft, zichzelf de hele wedstrijd rot rent (soms logisch, soms onnodig), maar ook enorm hard werkt en vandaag als kroon op z’n wedstrijd de winnende wist te maken. 

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Vorden op het programma, altijd lastig! 

Opstelling: Dennis Berendsen, Sjoerd Rexwinkel, Marcel Mellendijk (Dennis Brus), Jeroen Keuper, Sander Lieftink, Frank Luimes, Michiel Taken, Stephan Deckers, Roy Vreeman, Kayo Klein Obbink (Bart Buchner), Jan-Willem Baakman (Harm-Jan Wieskamp)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners