Ajax B 4 – GWVV 4

Met een behoorlijk volle bezetting kon André aantreden tegen GWVV, met een oude bekende in hun opstelling; Bart Vinkenvleugel. Het veld was goed bespeelbaar, met wat drassige plekken hier-en-daar. Normaal gesproken spelen we de dag na de Knollenkermis enorm belabberd, maar dit keer was er het volste vertrouwen. 

De eerste helft was het pover en slecht. Veel passes kwamen niet aan en de ballen die wel aankwamen werden snel verloren. Gelukkig stond de defensie, onder leiding van Roland, goed op orde. GWVV heeft in principe geen enkele échte kans gekregen. Roy probeerde een mislukte voorzet tot doelpunt te promoveren. De bal stuiterde over de keeper, tegen de paal, maar werd helaas geen goal. Toch kwam Ajax-B op 1-0 voorsprong. Een bal schoot voorlangs en Dennis Berendsen kon op 3 meter van de doellijn zijn voet er tegenaan zetten. Enige hoogtepunt van de eerste helft was de inzet van Roy, die fanatiek en scherp was. 

In de tweede helft nam het team de mentaliteit van Roy over. Er werd veel beter gecombineerd en met name de duels op het middenveld werden nagenoeg allemaal gewonnen. Een andere mogelijkheid van het betere spel is de wissel; Mathijs eruit, Jan-Willem erin. Maar laat Jan-Willem het niet horen, dan groeit zijn ego boven de kerktoren uit. Al snel kwam Ajax-B op 2-0 en 3-0, waardoor de wedstrijd gelopen was. Stephan liet van zich horen door eerst bij een ingooi van Roy slim weg te draaien en de keeper te verschalken. Later kopte hij prachtig tegendraads in, uit een feilloze corner van Frank. Roy en Michiel moesten helaas geblesseerd het veld verlaten. Bart en Harm-Jan hadden goede invalbeurten en zorgden op het middenveld voor positiespel en een paar prima voorzetten. De 4-0 was weer voor Dennis, die een slechte eerste helft maar uitstekende tweede helft speelde. Zijn 1-2tje met Jeroen werd feilloos door hemzelf afgerond. 

Het slotakkoord was voor man-of-the-match Sander “ik wil geen rechtsback stoan” Lieftink. Zaterdagavond liters bier achterover geslagen bij een feestje van Sjekkie FM. En vanochtend messcherp in de verdediging. Als bekroning scoorde hij, na een 1-2tje met Dennis, snoeihard de 5-0. 

Volgende week de kraker; 9:30 uur, in Gendringen tegen Gendringen 5.

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink, Marcel Mellendijk, Jeroen Keuper, Sjoerd Rexwinkel (Kayo Klein Obbink), Frank Luimes, Michiel Taken (Bart Buchner), Roy Vreeman (Dennis Brus), Mathijs Coenders (Jan-Willem Baakman, Harm-Jan Wieskamp), Stephan Koch, Dennis Berendsen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners