Ajax B 4 – GWVV 3

Het is een seizoen waarin veel wedstrijden verschoven worden. Afgelastingen vanwege Corona en inhaalwedstrijden in de zomer. Vandaag stond GWVV op het programma en deze wedstrijd ging gelukkig wel door. André had veel afmeldingen, daarom werden Roland en Robin van het tweede opgetrommeld. Na een strenge voorbespreking en een aantal omwentelingen in de opstelling, was het team gefocust om de overwinning in de wacht te slepen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd respectvol een minuut stilte gehouden vanwege het recentelijk overlijden van Ajax-B’s erelid; Hans Huls. Na het fluitsignaal voor de start begon Ajax-B scherp aan de wedstrijd. Er was veel druk naar voren en met name Martijn messcherpe verdediger en diepe opkomende back was gevaarlijk. Martijn Berendsen of Denzel Dumfries; je houdt ze bijna niet uit elkaar. Na een paar minuten was het al raak. Een slim steekballetje van Roy zette Michiel vrij voor de keeper. Een koud kunstje voor Michiel: 1-0. Toch kon er niet lang genoten worden van deze voorsprong. GWVV begon wat meer druk te zetten. De spits van GWVV liep Stephan in de rug, het was voor de scheidsrechter onvoldoende om voor te fluiten, en zodoende kon hun linksbuiten afronden: 1-1. Robin moest al snel afhaken vanwege een kuitblessure, maar Sjoerd vervulde de rol van linksback vlekkeloos. De rest van de eerste helft ging gelijk op. GWVV probeerde vanuit het middenveld op te bouwen, maar voorin konden ze (door sterk verdedigen van Marcel en Sander) geen vuist maken. Ajax-B kreeg kansen door de diepte en acties van Dion, die helaas een goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel. En door de sterke en balvaste Roy, die zich meermaals liet zakken om met een goede voorzet het middenveld te bedienen. Al met al een mooie open wedstrijd.

In de rust was muisstil. Een donderspeech van André zorgde ervoor dat iedereen weer op scherp werd gezet. Dat was te merken in de tweede helft. Ajax-B bleef rustig en goed voetballen en dat leidde tot een goed schot van Dion, dat net gepareerd kon worden door de keeper. Ook Frank speelde een topwedstrijd; onvermoeibaar, beweeglijk en vaak te snel voor de tegenstander waardoor deze aan de handrem moest trekken. Frank bekroonde de wedstrijd met 2 assists. Eerst een goede corner die (via een tegenstander) werd binnen gekopt door Michiel; 2-1. Later nog een perfecte corner bij de tweede paal die door Dion werd gepromoveerd tot doelpunt. Na de 3-1 was er nog weinig van de wedstrijd over. Af en toe was acties voorin, maar vooral controle om de overwinning binnen te spelen. Einduitslag: 3-1.
Een heerlijk weertje om te voetballen en een prima overwinning. Man-of-the-match: het duo Sander en Marcel. De verdediging zat scherp op de tegenstander, won nagenoeg elk kopduel en de voorhoede van GWVV kwam er niet aan te pas.

Volgende week is er een vrij weekend voor Ajax-B 4. Op 10 april staat VIOD, uit, op het programma. 

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen, Sander Lieftink, Marcel Mellendijk, Robin Koenders (Sjoerd Rexwinkel), Frank Luimes, Michiel Taken, Stephan Deckers, Dion Winters, Roy Vreeman (Dennis Brus), Harm-Jan Wieskamp (Kayo Klein Obbink).

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners