Ajax B 4 – Etten 5

De eerste competitiewedstrijd is altijd spannend. Niet omdat we geen zin hebben in het seizoen, maar het officiële fotomoment is altijd een bijzonder aangelegenheid. André had speciaal een X gemaakt en iedereen nam zijn positie in. Na dit moment was het tijd om te beginnen en Etten was de eerste tegenstander. Michiel, Roy, Dennis Berendsen en Christian waren afwezig/geblesseerd, maar gelukkig had André wel 14 man tot z’n beschikking. In een leuke open wedstrijd won Ajax-B 4 uiteindelijk gemakkelijk met 7-2. 

De wedstrijd begon gelijk op. Etten was een jong team en het was duidelijk dat ze veel loopvermogen en techniek hadden. Zo probeerde Etten snel het overwicht te krijgen en veel balbezit te creëren. Ajax-B heeft echter een getergd elftal en onze kracht zit in de duels, strijdkracht en het slimme voetballen. Dat werd ook de eerste helft benut. Al snel stond de 1-0 op het scorebord. Harm-Jan en Jurgen waren aan het doorklampen in de defensie en Jurgen ramde uiteindelijk de bal snoeihard in het dak van de goal. Vlak daarna kreeg Mathijs het op z’n heupen. De straffe woorden van André hebben ‘m goed gedaan want Mathijs zorgde voor de 2-0 met een puntgave lob en vlak daarna voor de 3-0 door de bal hard in de kruising te schieten. Beide goals kwamen voort uit een prima aanval die begon op het middenveld en netjes werden afgerond door de voorhoede. Vlak voor rust werd het zelfs al 4-0, want een schot van Jan-Willem werd net genoeg geschampt om achter de keeper te verdwijnen. Op basis van deze goals lijkt het alsof Etten weggespeeld werd. Dit is zeker niet het geval, Etten kwam er meermaals gevaarlijk uit (met name via steekballetjes door de defensie). Uiteindelijk was er altijd wel een verdediger of Hans die orde op zaken stelde. 

In de tweede helft kon het tempo wat lager en kon de wedstrijd rustig uit gevoetbald worden. Uiteraard had Stephan Deckers hier geen zin in. Hij had pas 10 kilometer in de benen en dat is voor hem een warming-up. Daarom ramde hij een vrije trap van 20 meter in de goal en knikte hij een puntgave corner van Frank achter de keeper. De wedstrijd was in het slot, maar toch blijf je altijd mensen hebben die een stempel op de wedstrijd willen drukken. Deze week de eer aan Jeroen, die normaal gesproken naast Dennis Brus een ijzersterk blok in de defensie is. Nu stond Jeroen fout bij de eerste tegengoal (4-1) en later vond hij het nodig om zich in te laten sluiten door 3 man van Etten zodat de 7-2 gescoord kon worden. De “Frenkie de Jong-eer” uit het vorige verslag mag weer verwijderd worden. 7-2 zult u denken? Heb ik dan een goal gemist? Ja, invaller Jan-Willem kon toch z’n naam op het scorebord laten schrijven want een diepe bal van Hans wist hij te promoveren tot goal. Door rustig de keeper uit te spelen en in te tikken. Ondanks dat Jan-Willem vooral zelf denkt dat hij een wereldspeler is, miste hij deze week ook weer talloze kansen. Het zij hem vergeven.

Als je 2 FIFA-achtige wereldgoals maakt en in je in de rust nonchalant laat wisselen met een lichte hamstring-pijn, dan ben je duidelijk een man-of-the-match: Mathijs.

Volgende week wacht Vosseveld op ons, op naar de tweede competitiezege.

Opstelling: Hans Vreemann, Martijn Berendsen, Dennis Brus, Jeroen Keuper, Sjoerd Rexwinkel, Kayo Klein Obbink (Jan-Willem Baakman), Stephan Deckers, Frank Luimes, Jurgen Vreeman (Michel ter Beek), Harm-Jan Wieskamp, Mathijs Coenders (Bart Buchner)

Man of the match
Mathijs Coenders
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners