Ajax B 4 – Etten 4

Na de winterstop en lockdown mocht Ajax-B 4 direct aantreden tegen de koploper: Etten 4. Gelukkig kon André over een volwaardig team beschikken, maar desalniettemin werden Chris en Ramon als extra kracht ingeschakeld. Een volwaardig team en veel zin om weer te voetballen, maar toch blijft één grote vraag in Breedenbroek en omgeving rondzweven; wie heeft André’s voetbalboekje gezien? Mocht u iets weten, meld het dan even in de kantine. 


De eerste helft begon fel en met een hoog tempo. Etten had veel lopende spelers met een goede conditie en techniek. Gelukkig had Ajax-B, met name achterin, de boel goed onder controle. Vaak werd Stephan gezocht en sloot de rest bij. Dat leidde de eerste helft tot een paar kleine kansjes, maar geen echte doelpogingen. Michiel was het meest dichtbij, toen hij een prachtige voorzet op de lat kopte. Met twee teams in evenwicht gingen we rusten. Op alle kansen van Etten had onze doelman Ramon een goed antwoord.


Na de rust bleef Etten druk zetten, maar de verdediging (onder leiding van Jeroen en Marcel) liet zich niet uit de tent lokken. Ook in de tweede helft had ons middenveld het zwaar. De goed spelende en felle middenvelders van onze tegenstander zaten Michiel, Frank, Stephan en Chris dicht op de huid. Toch kon Ajax-B wat ruimte vinden; Frank stuurde Chris weg richting de goal van Etten. Chris bleef rustig en legde de bal breed op Stephan die met links kon intikken. Dat was het startsein voor Etten om nog meer druk naar voren te geven en het spel verlegde zich van links naar rechts en weer terug. Bij een scrimmage na een corner kon de spits van Etten raak schieten. Het was 1-1 en Etten had haast. Vanuit Ajax-B werd met name de hoge bal gespeeld en hierdoor ontstonden er grote ruimtes in de linies. Ajax-B bleef vechten en zoeken naar de voorsprong, maar toch was het Etten die het net wist te vinden. Door slap en klungelig verdedigen van Kayo kon de spits Ramon verschalken. Vlak daarna wist Etten de overwinning vast te stellen door ook de 3-1 te maken. 


De neutrale toeschouwer zal een leuke wedstrijd hebben gezien. Bij Ajax-B heerst vooral het gevoel dat een gelijkspel meer terecht geweest zou zijn. Voorlopig kunnen de kampioen-ambities in de ijskast. Jammer, maar het geeft ook meer rust (vooral bij André) om het seizoen in ons tempo uit te voetballen. Man-of-the-match: Martijn Berendsen. Ondanks een paar tegengoals was Martijn een breekijzer en had hij zijn tegenstander in de zak. 


Volgende week; uit tegen Ulftse Boys 6. Op basis van de stand kunnen we revanche nemen op de verloren pot van vandaag.


Opstelling: Ramon Liebrand, Martijn Berendsen, Jeroen Keuper, Marcel Mellendijk, Sjoerd Rexwinkel (Kayo Klein Obbink), Stephan Deckers (Chris Regelink), Michiel Taken, Frank Luimes (Bart Buchner), Mathijs Coenders (Harm-Jan Wieskamp), Stephan Koch, Roy Vreeman (Jeroen Peter).

Man of the match
Bifi
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners