Ajax B 4 – Bredevoort 3

Ajax-B 4 wint door strijd van Bredevoort

Nadat vorige week was afgelast vanwege storm Ciara, kon deze zondag wel gewoon doorgaan. Dit weekend raast storm Dennis over het land. Gelukkig heeft Nederland er geen last van, maar is vooral Engeland aan de beurt. Wellicht karma voor hun Brexit-besluit. In Breedenbroek kon gewoon gevoetbald worden en het hoofdveld mocht betreden worden om Bredevoort te verslaan. In een slechte, maar strijdlustige pot werd het verdiend 2-0. 

André kon niet beschikken over Roy (die gelukkig wel wilde vlaggen), Michel, Bart en de langdurig geblesseerden Sander L. en Geert. Jan-Willem was weer hersteld en vanuit het tweede elftal sloten Sander Brus en Robin aan. 

De eerste helft begon rommelig en bleef rommelig. Vanwege de harde wind was het lastig om de juiste man te vinden en hoge ballen kwamen meestal niet aan. Daarom werd er vooral fel in de duels gespeeld en probeerden we te combineren over de grond. De eindpass rond de 16 was vaak niet goed genoeg om gevaarlijk te worden. Toch waren er wat kansjes voor Mathijs, Jan-Willem en een kopkans voor Jurgen. Ook Frank probeerde met 2 afstandschoten de doelman te passeren, maar zijn pogingen werden gekeerd. De grootste kans voor Bredevoort was een steekpass waarmee hun buitenspeler 1-op-1 tegenover Roland kwam te staan. Katachtig kon Roland redding bieden. Daarvoor had Ajax-B de kans om door te drukken, want nadat het shirtje van Mathijs werd vastgehouden stond Bredevoort 10 minuten met 10 man. Tijdens deze periode kwam Christian vaak gevaarlijk op, aan de rechterkant om een voorzet af te leveren, maar ook deze ballen werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Zo gingen we met 0-0 rusten.

In de tweede helft hadden we de wind mee en dat bleek een enorme uitkomst. Bredevoort kon geen vuist maken en bleef hangen rond het middenveld. De zeldzame momenten, dat ze richting de aanval gingen, werden gestrand door het blok achterin: Sander en Dennis. Het middenveld verzette zoals gewoonlijk weer enorm veel meters en dat betaalde zich uit. Door de kracht op het middenveld kwam er kans na kans. De 1-0 was voor Jan-Willem. Nadat een hoge bal door Jurgen op de keeper werd gekopt, kon Jan-Willem de afvallende bal intikken. Bredevoort was gebroken en vlak voor tijd werd het 2-0. Michiel ging diep, kreeg de bal, tikte deze langs de keeper… maar de keeper kwam met een lompe charge uit en botste tegen Michiel aan. Een terechte penalty die koeltjes werd benut door Robin. 

Een wedstrijd om snel te vergeten, maar waardoor wel 3 punten bijgeschreven worden. Gelukkig hebben we 2 weken de tijd om de wedstrijd te vergeten. De volgende wedstrijd is op 8 maart, uit tegen Reunie. De man-of-the-match heeft dit seizoen voor het eerst de “nul” gehouden: Roland. Of dat nu lag aan de wind, de verdediging of aan zijn keeper-skills… de “nul” is de “nul”!

Opstelling: Roland Strikwold, Christian Roeterink, Dennis Brus, Sander Brus, Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes (Robin Koenders), Michiel Taken, Stephan Deckers, Mathijs Coenders (Kayo Klein Obbink), Jurgen Vreeman, Jan-Willem Baakman (Harm-Jan Wieskamp). 

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners