Ajax B 3 – vv Montferland 3

Vandaag stond er een topper in onze competitie op het programma, namelijk tegen het onbekende vv Montferland 3. Onze tegenstander had uit zijn eerste 2 wedstrijden 6 punten gehaald, oftewel we konden een sterke tegenstander verwachten. Uiteraard waren wij gebrand om de 3 punten op ’t Houtbroek te houden. Dit beloofde een mooie pot te worden.

In de eerste helft werd er door beide teams niet best gevoetbald, veel balverlies en balaannames die mis gingen. Grootste kans voor ons kwam uit een standaardsituatie van rechts. Via een scrimmage kwam de bal voor de linkervoet van Cas die de bal helaas niet vol raakte, keeper redde keurig. Daarna werd er nogmaals op doel geschoten, maar de keeper van vv Montferland had zijn dag vandaag en hield zijn doel schoon. Verder werd er in de eerste helft vooral op het middenveld gevoetbald en kreeg vv Montferland een aantal kansjes vooral via de nummer 13 (linkshalf).

Ruststand 0-0

Na een minuut of 5 spelen was de ingevallen Bas gelijk gevaarlijk met een afstandsschot van 25 meter die netjes door de keeper over het doel werd getikt. Dit was het moment dat er meerdere spelers van AjaxB dachten om, in plaats van de verdediging van vv Montferland kapot te spelen, van 25 á 30 meter op doel (oftewel vangnet) te poeieren. Helaas na het schot ging het voor Bas mis, nog geen 10 minuten in het veld werd hij door de scheids met geel van het veld gestuurd. Gelukkig hield het team prima stand met een man minder. 15 minuten later werd een speler van de tegenstander met geel van het veld gestuurd. In deze 10 minuten en de resterende tweede helft werd er goed druk gezet op de verdediging van de tegenstander. Vooral Niels kwam een aantal keer gevaarlijk voor de keeper, maar durfde niet af te werken (vaak buj te bange). Daarnaast kregen we nog een aantal kansjes via Brammert, Bas en Huub. Helaas misten we vandaag de scherpte en concentratie om de 3 punten op het ’t Houtbroek te houden.

Eindstand 0-0

Net als vorige week complimenten aan de verdediging. Ondanks dat we 1-op-1 gingen spelen bleef de verdediging goed staan en werd er voor de derde keer op rij de nul gehouden. Man of the Match is Chiel die met zijn duidelijke coaching een stabiele factor in de achterhoede is. Volgende weekend zijn we vrij dus kan het team zich opladen voor de volgende competitie wedstrijd uit tegen vv Gendringen 3.

Man of the match
Chiel
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners