Ajax B 3 – FCD 4

Derby eindigt in een terecht gelijkspel

Inmiddels twee wedstrijden onderweg in de competitie. Deze wedstrijden werden gewonnen (4-2 tegen Gendringen 4 en 4-0 tegen Etten 5), maar het voetbal was niet om naar huis te schrijven dus het schrijven van verslagen was ook niet nodig. Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het papier, de altijd hete derby tegen FCD 4.

Vanaf de eerste minuut werd er gestreden voor elke bal zoals je dat in een derby verwacht. Het spel ging op en neer en duels werden hard aangegaan. Na een minuut of 20 werd Niels de diepte ingestuurd en had een scherpe voorzet in huis voor Brammert die de 1-0 intikte. Na de 1-0 was FCD de baas over het veld en was het meer te vinden op onze helft. Dit resulteerde uiteindelijk, na een onnodige overtreding van Chris, op een vrije trap die schitterend werd binnen geschoten. Net voor rust waren wij weer aan de beurt, middels geklungel in de verdediging van FCD kwam de bal voor de voeten van Tadesse die de 2-1 binnen prikte.

Ruststand 2-1

Beide teams kwamen scherp uit de kleedkamer en zochten de aanval. Dit resulteerde in veel kansen die niet benut werden. Helaas voor ons had FCD een aantal spelers die uit het niet iets kunnen creëren. Na een lange bal vanuit de verdediging van FCD kwam de bal voor de voeten van zo’n speler. Hij kende geen genade, haalde van een meter of 30 a 40 uit en de poeier viel over onze keeper Ramon heen die er alleen maar naar kon kijken. In de slotfase werd het nog spannend. Beide teams wouden perse de 3 punten pakken. Ajax B kreeg in de laatste minuut nog een hoekschop die scherp werd ingebracht en door Chiel tegen de lat werd gekopt. In de counter die ontstond werd FCD nog gevaarlijk en werd het bijna 2-3, maar gelukkig voor ons viel die niet. Aan het eind van de wedstrijd stond er een terechte 2-2 op het scorebord waar beide teams mee konden leven.

Eindstand 2-2

Helaas was de scheids vrij mild met het geven van kaarten, aangezien het neerhalen van een doorgebroken speler normaal een gele kaart betekend. Daarnaast gaf hij geen penaltie voor Ajax B, terwijl dat er één was (tevens bevestigd door de FCD speler tijdens de 3de helft). Soms zit het mee en soms zit het tegen. Al met al een mooie derby met veel strijd van beide kanten en een terechte 2-2 uitslag. Ook in de 3de helft was er nog veel strijd en bleef het nog lang onrustig en gezellig op ’t Houtbroek.

Helaas voor onze trouwe supporters hebben wij komende 3 weken geen wedstrijd, eerst volgende wedstrijd staat gepland op 7 november tegen SVGG 3.

Man of the match
Joost
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners