Ajax B 2 - DCS 4 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 2 – DCS 4

Onze eerste thuis wedstrijd dit seizoen werd door de aangescherpte corona maatregelen gespeeld zonder publiek. Alle 4 de toeschouwers konden dus thuis blijven. Na het gelijkspel tegen OBW vorige week speelden we deze week wederom tegen een team uit Zevenaar. Namelijk DCS 4. Net voordat het corona virus de kop opstak speelden we onze laatste wedstrijd ook tegen DCS. Deze wedstrijd stond ons nog goed bij aangezien het met kop en schouders het slechtste veld was waarop we ooit een wedstrijd hebben uit gevoetbald. Op ons eigen sportcomplex lag het veld er wel fantastisch bij dus we moesten maar eens laten zien dat we hier goed op konden voetballen. Dit lukte aan het begin van de wedstrijd nog niet echt. Beide teams werden nauwelijks gevaarlijk. Van DCS belandde 1 afstandsschot die Roland met zijn vingertoppen nog net kon aanraken op de lat. Aan de andere kant liep Lars G. goed door op een lange bal van Roland en kwam buiten de 16 meter in botsing met de keeper waar beiden voor de bal gingen. Bram kon hiervan profiteren en schoot de 1-0 in het lege doel. Er werd geprotesteerd door de spelers van DCS maar de keeper had niets te zoeken buiten de 16 meter en de goal werd terecht goedgekeurd door de scheidsrechter.

Na de theepauze kwamen we steeds beter in de wedstrijd en zetten de tegenstander steeds meer onder druk. Dit zorgde ervoor dat sommige tegenstanders meer met andere dingen bezig waren dan met het voetballen zelf wat ons ten goede kwam. Na een aanval over links kreeg Bram de bal op 20 meter van het doel en in plaats van zelf te schieten hield hij goed overzicht en speelde de mee opgekomen Robin in die de 2-0 binnen kon schieten. Deze voorsprong was al wat comfortabeler voor ons en we gingen steeds beter spelen.

Helaas kregen we halverwege de tweede helft wederom een gele kaart. Dit maal voor Ingmar. Hij zette iets te laat een sliding in maar door hevig geschreeuw van de tegenstander leek het of hij een doodschop uitdeelde. Hierdoor moesten we even overleven met 10 man maar dit leverde geen problemen op. Tijmen en Mark waren intussen in de ploeg gekomen waardoor Kip weer linksbuiten kwam te spelen. Waar dit vorige week al goed ging bewees hij ook deze week zijn waarde door 2 goals en een assist af te leveren wederom door heel veel en heel hard te rennen ging de tegenstander foutjes maken die we genadeloos afstraften. Tijmen gaf ook nog een assist op Bram die de eindstand op 5-0 bepaalde. Een tegenstander kreeg 5 minuten voor het einde nog een rode kaart maar doordat de wedstrijd al lang gespeeld was werd besloten dat het ook wel met een gele kaart af kon.

Volgende week spelen we een wedstrijd tegen een tegenstander uit….tromgeroffel….. Zevenaar!! Tegen DCS 6 en dan hebben we voorlopig de tegenstanders uit Zevenaar even gehad.

Roland; Floris-Jan, Sander, Thijs, Robin; Ingmar (Tom), Lars A., Marcel (Tijmen); Lars G. (Mark), Jasper, Bram

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners