Ajax B 1 – Westendorp 1

Het was al weer een paar weken geleden dat Ajax-B in actie kwam. Na de overwinning op Angerlo Vooruit op 27 oktober volgde een vrij weekend. Een week later, in Azewijn, werd de wedstrijd na 3 minuten gestaakt wegens een blessure bij Bas Obelink. De ambulance kwam er aan te pas en de wedstrijd werd niet hervat. Vorige week was het een inhaalweekend.

Voor de mini-break was Ajax-B aan een goede reeks bezig. Hetzelfde gold voor de gasten van vandaag. Westendorp won de eerste vijf wedstrijden van het seizoen en stond even op de eerste plaats. De laatste twee wedstrijden werden wel verloren.

Ajax-B begon uitstekend aan de wedstrijd. Vol druk op de tegenstander die zich daar geen raad mee wist. Na tien minuten leverde het openingsoffensief een treffer op. Kasper Gosselink stoomde op aan de rechterkant, zijn lage voorzet werd door Kevin Nieuwenhuis binnen gewerkt voor de 1-0. De voorsprong leek snel verdubbeld te worden. Goede voorzet van Stijn Yark kon net niet raak gekopt worden door Lars. De Breedenbroekse storm ging liggen, en Westendorp kwam in de wedstrijd. De ploegen waren in deze fase aan elkaar gewaagd. Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker. Lage voorzet van de zijkant, het schot van dichtbij liet Ralph kansloos.

In de rust werd Nick Geven centraal achter afgelost door Tijmen Geven. Ajax-B pakte het weer op. Rob Overgoor zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft. Hij ontving de bal uit een ingooi, passeerde een aantal tegenstanders en schoot over. Ajax-B kwam er regelmatig voetballend doorheen, maar ook bij de lange ballen van Ralph stond Westendorp vaak verkeerd en werd de thuisploeg gevaarlijk. Na 65 minuten zorgde een heerlijke aanval over rechts voor de 2-1. Een dubbele een-twee van Tibe en Kasper leidde tot een voorzet die Cas prima binnen schoot. Een minuut later kon Cas alleen op de keeper af. Hij werd van achteren aangetikt. De scheids vond het niks. Even later een identieke situatie. Deze keer floot de scheidsrechter wel. Hoewel Cas alleen op de keeper af kon deed hij het zonder kaart af. De vrije trap verdween over het doel. Een kwartier voor tijd kon Kevin er van door. Hij zette Cas alleen voor de keeper. Via de keeper scoorde hij de 3-1. Het verzet van Westendorp was gebroken. In de laatste minuut zette Jorn met een prima steekbal nog een keer Cas alleen voor de keeper, met zijn derde van de dag zette hij de 4-1 eindstand op het bord.  

Een mooie overwinning voor Ajax-B. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Halle op het programma.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Rob Overgoor, Nick Geven (Tijmen Geven), Kasper Gosselink (Tom Borkes), Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser, Tibe Mateman, Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Lars Geven (Yoes Koskamp)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners