Ajax B 1 – Ulftse Boys 1

Ajax-B geeft wedstrijd uit handen

Vandaag speelde Ajax-B voor het eerst in ruim een jaar tijd een competitiewedstrijd met publiek. Het viel letterlijk en figuurlijk in het water en eindigde in een geflatteerde 1-5 nederlaag tegen Ulftse Boys.

Ajax-B kende een valse start. In de vijfde minuut mocht een speler van Ulftse Boys helemaal vrij de 0-1 binnenkoppen. Ajax-B mist veel spelers door blessures, en dat werd vandaag niet beter. Nick moest al snel het veld verlaten met een blessure. Zijn vervanger was Tibe, die nog voor de rust gewisseld moest worden wegens een blessure. In de eerste helft deed Ajax-B niet veel onder voor de gasten uit Ulft. Stephan zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Cas miste voor open doel. Aan de andere kant moest Ralph een paar keer optreden.

Na rust speelde Ajax-B aanvankelijk prima. Cas stuurde Kasper de diepte in, de keeper keerde zijn schot ten koste van een corner. De corner werd weggewerkt, opnieuw ingebracht, en door Cas binnengekopt: 1-1. Ajax-B was de betere ploeg in deze fase en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Binnen vijf minuten kantelde de wedstrijd volledig. Vanaf rand zestien schoot een speler van Ulftse Boys de bal prachtig in de verre kruising. Minuut later benutten ze een penalty en terwijl Ajax-B  stond bij te komen lag ook de 1-4 er al in. Wedstrijd gespeeld. Breedenbroek kreeg daarna een paar kansen, maar alleen Ulftse Boys vond nog een keer het net en bepaalde de eindstand op 1-5.

Duidelijke cijfers, toch was Ajax-B vandaag absoluut niet kansloos. Positief was het debuut van A junioren Finn Lubbers en Thijs Keizer.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark (Luuk Hebinck), Yoes Koskamp (Finn Lubbers), Nick Fisser (Tibe Mateman, Nick Geven), Jorn Hetterscheidt, Cas Jansen, Stephan Koch, Kevin Nieuwenhuis (Thijs Keizer)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners