Ajax B 1 – SVGG 1

Ajax-B onderuit tegen Megchelen

In de eerste wedstrijd na de winterstop was SVGG de tegenstander. Beide ploegen zaten er kort op, waardoor het een fysieke strijd werd en van beide kanten weinig goed voetbal te zien was. Kansen waren er in de openingsfase nauwelijks. In de 20e minuut kon Daan Roes schieten na een fout in de opbouw bij de gasten, maar miste het doel. Paar minuten later was de eerste kans aan de andere kant wel raak. Balverlies van Breedenbroek en SVGG profiteerde: 0-1. De gasten kregen een goede kans om de score te verdubbelen, een voorzet die voor het inknikken leek werd recht in de handen van keeper Ralph Wissing gekopt. Een vrije trap van Martin Rexwinkel was een simpele prooi voor de keeper van SVGG. Even later moest hij zich wel strekken toen een voorzet van Hylke Keizer bijna ineens in het doel leek te verdwijnen. Vlak voor rust wederom balverlies van Ajax-B dat een tegenstreffer inleidde. Voorzet van de rechterkant werd eenvoudig binnen geschoten. Hylke Keizer probeerde nog iets terug te doen, zijn schot werd gekeerd waardoor Ajax-B met een 0-2 achterstand de kleedkamer op zocht.

Met Daan Ebbers en Yoes Koskamp als verse krachten in de ploeg probeerde Breedenbroek er nog iets van te maken vandaag, maar eigenlijk zat het er geen moment in. Twintig minuten voor tijd leek het zelfs 0-3 te worden, Ralph Wissing redde echter uitstekend, en uit de tegenaanval maakte Martin Rexwinkel op aangeven van Thijs Keizer de aansluitingstreffer: 1-2. Even leek er toch nog wat mogelijk en zette Ajax-B de gasten met de rug tegen de muur, dit offensief zakte weer weg en omdat Ajax-B meer risico’s nam waren de betere kansen zelfs voor Megchelen, zij konden een aantal overspel situaties echter niet uitspelen. In blessuretijd had de Ajax-B een penalty verdiend. Invaller Tom Reusen schoot op doel en de bal kwam tegen een uitgestoken hand van de verdediger. De scheidsrechter, die verder een prima wedstrijd floot, ontging dit moment waardoor Ajax-B een penalty ontnomen werd en het bij 1-2 bleef.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Koen Ebbers (Daan Ebbers), Syb Geven (Nick Geven), Kasper Gosselink (Yoes Koskamp), Finn Lubbers, (Tom Reusen), Daan Roes, Chris Schimmack, Hylke Keizer Martin Rexwinkel, Thijs Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners