Ajax B 1 – SDZZ 1

Ajax-B wervelt langs SDZZ

Ajax-B moet het achterin nog steeds zonder Bas Obelink en Stijn Yark stellen. Thijs Brus maakte mede daarom zijn langverwachte rentree in het eerste elftal en speelde centraal achterin.

De wind was een factor vandaag, en in de eerste helft speelde Ajax-B tegen de wind in. SDZZ begon voortvarend en was tot twee keer toe net iets te enthousiast en moest wegens buitenspel een aanval staken. Na 20 minuten gleed Kasper uit en kon de linksbuiten van SDZZ alleen op Ralph af, die de situatie prima inschatte en redding bracht. De rebound ging precies langs de goede kant van de paal voor Ajax-B. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Cas Jansen miste eerst uit een prima voorzet van Tibe, maar een minuut later was het wel raak. Jorn zette voor en Cas kopte de 1-0 binnen. SDZZ liet het er niet bij zitten en was direct gevaarlijk met een schot net voorlangs. Op slag van rust viel de gelijkmaker alsnog. Schitterend schot in de kruising liet Ralph kansloos.

De tweede helft was pas net begonnen toen Cas uit een vrije trap de 2-1 binnenschoot. Ajax-B leek door te drukken. Een paar corners leverden niets op en de keeper bracht redding met zijn voeten op een schotje met links van Cas. Paar minuten later toch de 3-1. Cas bracht Rob in stelling die alleen voor de keeper rustig afwerkte. Lang kon Ajax-B niet genieten van de marge van twee doelpunten, want direct scoorde SDZZ de 3-2 uit een vrije trap. Een korte fase leek SDZZ werk te maken van de gelijkmaker, maar Breedenbroek had al vrij snel weer controle. Kevin schoot over waar hij de bal breed had kunnen leggen op Cas. Even later was Kevin wederom dicht bij een treffer, zijn volley ging net over. Aan de andere kant moest Ralph redden op een afstandsschot. Toen een speler van SDZZ kon vertrekken met zijn tweede gele kaart speelde Ajax-B in de slotfase een overtal situatie prima uit. Eerst zorgde Nick voor de 4-2 door de keeper te omspelen en simpel raak te schieten, in de blessuretijd voltooide Cas zijn hattrick door na een fraaie actie via de kluts de bal achter de keeper te werken. Eindstand 5-2.

Volgende week geen voetbal in verband met carnaval. Een week later wordt er ingehaald tegen Netterden.

Opstelling: Ralph Wissing, Nick Geven, Thijs Brus, Kasper Gosselink, Yoes Koskamp, Nick Fisser, Rob Overgoor, Jorn Hetterscheidt, Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Tibe Mateman (Ties Reussing)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners