Ajax B 1 – RKPSC 1

Ajax-B ruim voorbij RKPSC

Ten opzichte van vorige week waren Rob en Nick weer van de partij. Stijn is voorlopig uitgeschakeld en Kevin was op pad voor z’n werk. Jeugdspelers Koen en Yoes begonnen in de basis.

In de eerste tien minuten leek Ajax-B een zware middag te krijgen. De gasten uit Pannerden begonnen het beste aan de wedstrijd en na acht minuten stond de 0-1 op het scorebord. Spits kreeg wat te veel ruimte en schoof de bal achter Ralph. Ajax-B richtte zich op en kwam beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Cas werd via de muur een corner. De keeper zat mis bij de corner van Jorn en Yoes maakte de 1-1. Tien minuten later hetzelfde recept. Deze keer scoorde Cas uit een corner van Nick de 2-1. Nick en Yoes kregen kansen om de score uit te breiden en Breedenbroek leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. RKPSC beet echter van zich af en kopte de gelijkmaker binnen. Het leek buitenspel, er werd gevlagd, maar de scheidsrechter besloot anders. Misschien een goedmakertje. Vlak voor de 1-1 liet de scheids de grensrechter van RKPSC staan. Toch ging Ajax-B met een voorsprong de rust in. Cas kopte in de 45ste minuut een vrije trap van Jorn achter de doelman van Pannerden.

Vlak na rust moest Yoes het veld verlaten met een blessure, Martin verving hem. Een lage voorzet van Nick werd door de keeper weggewerkt voor de voeten van Cas. Lars was goed meegelopen en schoot de 4-2 in het lege doel. Vanaf dat moment kwam Ajax-B niet meer in de problemen. Tibe leek erdoor, hij werd onderuit gehaald door de aanvoerder van RKPSC die er zonder kaart vanaf kwam. Toen hij een paar minuten later Cas onderuit haalde volgde er alsnog geel in een verder sportieve wedstrijd. Ook Koen moest met een lichte blessure het veld verlaten, Luuk was zijn vervanger. Een overtreding op Martin leverde een vrije trap op. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de 5-2 fantastisch binnen:

Cas werd in de slotfase afgelost door Timo, die zijn debuut maakte. RKPSC raakte nog de paal, maar het slotwoord was aan Jorn. Hij kon alleen op de keeper af, omspeelde hem en schoot de 6-2 eindstand op het bord.

Volgende week speelt Ajax-B uit tegen Netterden.


Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Rob Overgoor, Koen Ebbers (Luuk Hebinck), Tom Borkes, Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser, Yoes Koskamp (Martin Rexwinkel), Lars Aalders, Cas Jansen (Timo Yark), Tibe Mateman

 

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners