Ajax B 1 – RKPSC 1

Ajax-B doet zichzelf tekort tegen RKPSC

Na de overwinning vorige week in Dieren ontving Ajax-B deze week RKPSC op het Houtbroek. De beginfase was van beide kanten onrustig, maar al snel trok Ajax-B de wedstrijd naar zich toe en kreeg kansen. Koen kopte van dichtbij over uit een corner, Mark ging de zestien en schoot tegen een hand aan. Geen penalty oordeelde de prima fluitende scheidsrechter. Finn kreeg een schotkans na een pass van Luuk, zijn schot miste kracht en werd door de keeper gepakt. Nick probeerde het van afstand en schoot over. Een voorzet van Daan verdween bijna bij de tweede paal in het doel. Ajax-B domineerde en kreeg dus kansen. Pannerden wist er niets tegenover te stellen. Vijf minuten voor rust een goede aanval, via Timo en Finn kwam Floris-Jan in balbezit. Zijn voorzet werd door Tom binnengetikt voor de 1-0. Mark kreeg een kansje op de voorsprong te verdubbelen, maar schoot recht op de keeper af.

In de tweede helft had RKPSC het verdedigend iets beter voor elkaar. Ajax-B was nog steeds de betere partij en veel in balbezit, de grote kansen bleven uit. Toch waren Chris (schot net naast), Nick (recht op de keeper) en Mark (koos voor de voorzet in plaats van het schot) kansrijk. Een vrije trap van Nick verdween over het doel. De bevrijdende 2-0 bleef uit, en dan treedt er een aloude voetbalwet in werking: het doelpunt viel aan de andere kant. Lang bal werd verlengd en goed hard ingeschoten waardoor Ralph kansloos was. Ajax-B had nog een kwartiertje om toch de volle buit binnen te halen. Kansjes kwamen er ook wel. Schot van Tom na een goede actie van Luuk werd geblokt. Daan haalde de achterlijn en wilde terugleggen, een verdediger zat er tussen. En een schot van Martin ging richting de verre kruising, maar kon door de keeper gekeerd worden.

Het bleef bij 1-1. Ajax-B deed zichzelf daarmee tekort, want was vandaag absoluut de bovenliggende partij. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Netterden op het programma.

Opstelling: Ralph Wissing, Floris-Jan Kip, Koen Ebbers, Daan Roes, Timo Yark. Hylke Keizer (Chris Schimmack), Finn Lubbers (Demon Duking), Nick FIsser, Tom Reusen, Mark Kruip (Martin Rexwinkel), Luuk Hebinck

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners