Ajax B 1 – MEC 1

Ajax-B wint van MEC

Gisteren wist Ajax-B de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. De inhaalwedstrijd tegen MEC werd met 2-1 gewonnen.

Ajax-B begon goed, hoewel er geen grote doelkansen waren in het eerste kwartier. Bij een uittrap raakte Ralph geblesseerd. Het leek er op dat hij niet verder kon, en Roland, die op het veld ernaast aan het trainen was werd opgetrommeld. Hij stond echter niet op het wedstrijdformulier en mocht niet invallen. Ralph moest dus door. Keepen ging goed, uittrappen niet. Gelukkig gooit hij de ballen ook gewoon tot de middellijn als het moet. In de 23e minuut stond Ajax-B te slapen bij een vrije trap van MEC. Niemand liep met z’n man mee en de bal werd eenvoudig binnengetikt bij de tweede paal: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Kasper begon aan een solo en werd met een overtreding gestuit. Nick bracht de vrije trap in de zestien, waar Hylke de gelijkmaker binnentikte. Ajax-B ging door. Kevin kon op de keeper af, deze kwam goed z’n doel uit en pakte de bal. Even later een identieke situatie. Na een mooie pass van Yoes kon Kevin weer op de keeper af. Deze keer kwam de keeper te laat, miste de bal en raakte Kevin. Een duidelijke penalty die door Cas benut werd. Op slag van rust was Yoes dicht bij de 3-1, zijn schot belandde op de lat.

In de tweede helft moest MEC op zoek naar de gelijkmaker, maar de gasten werden nauwelijks gevaarlijk. Ook Ajax-B kreeg niet meer zoveel kansen als in de eerste helft. Een schot van Kevin werd door Cas van richting veranderd en ging daardoor naast. Invaller Thijs ontving de bal van Cas en schoot hard op doel, de keeper van MEC redde prima. De frustraties bij MEC liepen wat op met een aantal gele kaarten als gevolg. Gescoord werd er niet meer, waardoor Ajax-B met 2-1 won.

Zondag wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Etten op bezoek in Breedenbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Nick Geven, Nick Fisser, Timo Yark, Koen Ebbers, Yoes Koskamp (Finn Lubbers), Hylke Keizer (Thijs Keizer), Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Mark Kruip (Daan Roes)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners