Ajax B 1 – KSV 1

Ajax-B bewijst zichzelf slechte dienst tegen KSV

Gezien de ranglijst was het een cruciaal duel voor Ajax-B. De laatste twee ploegen degraderen rechtstreeks. Ajax-B bezette de voorlaatste plaats en KSV stond één plaatsje hoger met vijf punten meer.

In de eerste helft was het echt een degradatie duel. Weinig goed voetbal, veel strijd, en beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren. Hylke kreeg een kans nadat een doeltrap van Roland verlengd werd door Cas en Stijn. Diezelfde Stijn leek alleen op de keeper af te kunnen na een mooie pass buitenkant voet van aanvoerder Kasper, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant greep Timo goed na een actie van de linksbuiten van KSV, van wie eigenlijk al het gevaar van de gasten moest komen. In de slotfase van de eerste helft bracht Ajax-B zichzelf een aantal keer in de problemen door slordig balverlies in de opbouw. Het leek er op dat de rust zonder doelpunten bereikt zou worden. In de laatste minuut ging het toch nog mis. Het was wederom de gevaarlijkste speler van KSV die de zestien in dribbelde en handig contact zocht met Timo. Een echte overtreding was het niet, maar contact was er wel, en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd feilloos benut: 0-1.

In de tweede helft ging Ajax-B op zoek naar de gelijkmaker. Na tien minuten kwamen Finn en Thijs in de ploeg en ging de thuisploeg achterin één tegen één spelen. Dit had het gewenste effect in aanvallend opzicht. Ajax-B kreeg meer druk op KSV en kreeg ook kansen. De bal wilde er echter niet in. Cas kwam een teenlengte te kort om een vrije trap van Nick binnen te tikken. Een kopbal werd van de doellijn gehaald. Cas raakte de bovenkant van de lat na een prima volley uit de draai. Stijn schoot naast nadat hij een uitworp van de Vragenderse keeper onderschepte. Uit één van de spaarzame counters maakte KSV de 0-2. Het was wederom de linksbuiten die op fraaie wijze het net wist te vinden. Ajax-B bleef het in het restant proberen. Een aantal vrije trappen en voorzetten van de zijkant vielen allemaal net niet goed, waardoor het 0-2 bleef.

Door de nederlaag komt degradatie nu wel dichtbij. Het gat met KSV is 8 punten met nog 6 wedstrijden te gaan. Volgende week speelt Ajax-B uit tegen MEC.

Opstelling: Roland Strikwold, Timo Yark, Nick Geven (Finn Lubbers), Nick Fisser, Kasper Gosselink, Daan Roes, Yoes Koskamp (Thijs Keizer), Koen Ebbers, Stijn Yark, Cas Jansen (Jorn Hetterscheidt), Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners