Ajax B 1 - KSV 1 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 1 – KSV 1

Het zit er op voor Ajax-B

Op een bloedhete zondagmiddag probeerde Ajax-B via KSV een plek in de finale van de nacompetitie te bemachtigen. Helaas speelde de thuisploeg geen goede wedstrijd en liep zich vast op het stugge KSV. De ploeg liet zien al vaker met dit bijltje gehakt te hebben, weet precies wat het kan, maar vooral ook wat het niet kan. KSV speelt snel de lange bal en maakt er dan een fysieke strijd van. Ajax-B speelde vandaag simpelweg niet goed genoeg om daar voetballend iets tegenover te stellen. Erg jammer, want we hebben dit seizoen vaak gezien dat het er wel in zit.

Ajax-B begon nog wel aardig, maar daarna werd KSV beter en dat resulteerde in een aantal corners voor de ploeg uit Vragender. Na ruim tien minuten viel een lange bal over de verdediging en werd van dichtbij met een volley achter Ramon gewerkt. Niet veel later was het bijna 0-2, uit een corner werd bij de tweede paal net naast gekopt. Een overtreding op Nick leidde tot een vrije trap. Martin legde de bal bij de tweede paal, via Daan en Yoes kon Nick de gelijkmaker op het bord zetten.

De thuisploeg kreeg nog wat kleine kansen. Schot van Yoes na een goede actie werd geblokt, en een kopbal van Finn werd door de keeper van KSV gekeerd. Er waren forse overtredingen op Chris en Nick waar weinig op uitgedaan werd door het arbitrale trio. Wel was er geel voor Syb die daar iets van vond. Vlak voor rust nam KSV de leiding. Een corner werd niet goed verwerkt en van dichtbij kon binnengetikt worden.

In de tweede helft probeerde Ajax-B terug te komen, maar het zat er niet in vandaag. Veel verder dan een volley van Thijs (hoog over), een halve omhaal van Yoes en een balletje achter het standbeeld van dezelfde Yoes (beiden eenvoudig te pakken voor de keeper) kwam Ajax-B niet. KSV beperkte zich tot tegenhouden en deed niet veel. De gasten kregen nog een kans, die hoog over gewerkt werd. In blessuretijd mocht Nick na een handsbal aanleggen van net buiten de zestien, deze laatste kans ging hoog over. Waar Ajax-B dit seizoen vaak scoorde uit corners lukte dat vandaag ook niet, waardoor het bij 1-2 bleef.

Erg jammer dat het er vandaag niet uit kwam, toch kan Ajax-B terugkijken op een mooi seizoen. Veel overwinningen, soms goed voetbal, maar altijd veel inzet wat het leuk maakt om naar te kijken. Volgend seizoen met goede moed opnieuw beginnen!

Opstelling: Ramon Liebrand, Daan Ebbers (Mark Kruip), Daan Roes, Koen Ebbers, Luuk Hebinck, Finn Lubbers, Yoes Koskamp, Chris Schimmack (Tom Reusen), Martin Rexwinkel, Nick Fisser, Thijs Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners