Ajax B 1 – Kilder 1

Ajax-B onderuit tegen Kilder

Kilder stond tweede op de ranglijst met een achterstand van drie punten op Ajax-B. De gasten begonnen het beste aan de wedstrijd. Kilder is een fysieke ploeg en al snel ondervond Rob dit toen hij ondersteboven gelopen werd door de keeper. De scheidsrechter stond vandaag veel toe en dat was in het voordeel van de uitploeg. Ook hier deed hij niets mee. Kilder kreeg in de eerste helft de beste kansen. Een voorzet van rechts kwam gevaarlijk bij de tweede paal, en een gemakkelijk gegeven vrije trap werd voor het doel gebracht en op de lat gekopt. Ajax-B stelde er een schot van Rob tegenover. Na een half uur voetbal kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Een vrije trap van Rob kon bij de tweede paal niet binnengetikt worden door Stijn. Net op dat moment, na 35 minuten, nam Kilder de leiding. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging. Spits van Kilder stuitte eerst op Ralph. Bij de rebound was hij kansloos. Op slag van rust leek Ajax-B gelijk te maken. Een corner werd rakelings naast gekopt.

Kort na rust kreeg ook Tijmen een flinke tik te verwerken en moest gewisseld worden. Yoes kwam in de ploeg. Ajax-B ging op zoek naar de gelijkmaker en was in de tweede helft de bovenliggende partij. Een vrije trap van Cas verdween hard in de muur en een verdwaalde voorzet van Kevin belandde op de lat. In de 55e minuut verdubbelde Kilder met wat geluk de voorsprong. Op het middenveld werd een overtreding begaan op Rob. De scheidsrechter zag het niet en liet doorspelen. De voorzet die volgde ging ongelukkig via het been van Nick Geven het doel in. Ajax-B gaf niet op en zette aan. Nick schoot net naast en Cas kopte een corner op de lat.

Kilder verdedigde vooral en probeerde er uit te komen wanneer het kon. Nick was er door en werd ten onrechte afgevlagd door de grensrechter. Even later werd Nick diep gestuurd en hard omver gelopen door de keeper. De penalty werd benut door Cas.

Nick kon niet verder, Tom verving hem. Yoes profiteerde bijna toen hij de bal meekreeg van Kasper, maar werd gestuit. De keeper pakte een lage vrije trap van Cas. Yoes volleerde in het vangnet. In de slotminuut werd Stijn hard in de rug gelopen en bleef een tijdje liggen. Die tijd telde de scheidsrechter er helaas niet bij en floot snel voor het einde.

Door de nederlaag staan Kilder, Angerlo Vooruit en Ajax-B in verliespunten gelijk. Ook Pannerden en Gelders Eiland staan niet ver achter, het belooft een spannende competitie te worden na de winter. Zo ver is het nog niet. Volgende week speelt Ajax-B eerst uit tegen SVGG.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Tijmen Geven (Yoes Koskamp), Nick Geven, Kasper Gosselink, Jorn Hetterscheidt, Rob Overgoor, Nick Fisser (Tom Borkes), Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Lars Geven

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners