Ajax B 1 – Kilder 1

Ajax-B verliest laatste wedstrijd

Ajax-B speelde de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Kilder. Door het verlies van vorige week tegen Meddo was degradatie al een feit, dus voor de thuisploeg stond er helemaal niks meer op het spel. Voor Kilder stond er nog wel wat op het spel. Omdat AD ’69 vorige week verloor stond Kilder op de tweede plek in de derde periode. Bij winst zou Kilder die periode overnemen van FC Bergh, dat dit jaar met ruime voorspong kampioen werd in de vierde klasse.

In het eerste half uur was goed te zien dat er voor Kilder meer op het spel stond dan voor Ajax-B. De gasten waren feller in de duels en meer in de aanval dan Ajax-B. Grote kansen leverde het niet op. Na een half uur gaf Ajax-B een teken van leven. Stijn Yark volleerde over het doel, een voorzet van Nick Fisser viel precies tussen de doelman en de verdediging en kon net niet binnen getikt worden. Daan Roes liftte de bal mooi over de doelman, maar zag zijn poging voor de doellijn gekeerd worden door een verdediger van Kilder. Vlak voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Na een steekbal stond de speler van Kilder alleen voor Ralph en schoot beheerst de 0-1 binnen.

In de tweede helft maakte Ajax-B er een leuke wedstrijd van. Het was veel op de helft van Kilder te vinden, maar gaf daardoor ook ruimte weg. Kilder kreeg een paar kansen uit corners en counters. Ajax-B kreeg echter de grootste kansen op de 1-1. Invaller Cas Jansen werd bediend door Stijn Yark maar schoot helaas over. Cas plukte een uittrap van Ralph uit de lucht en zag zijn schot geblokt worden. Uit een mooie actie van Yoes werd Nick Fisser via Cas bereikt en hij kopte rakelings over. Een kwartier voor tijd was het raak aan de andere kant. Corner werd binnengekopt voor de 0-2. Toen het niet veel later 0-3 werd door een schot in de korte hoek was het wel beslist. In de slotfase schoot Cas Jansen in zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Ajax-B een vrije trap binnen. Kilder had het laatste woord door de 1-4 te maken.

Het was een wedstrijd zoals we dit seizoen iets te vaak gezien hebben. De tegenstander is niet veel beter maar wint uiteindelijk wel. Het is uiteraard nooit leuk om te degraderen. Van de andere kant is het is ook geen schande voor een club als Ajax-B om volgend jaar in de vijfde klasse te voetballen. Jammer is het wel, want vooral na de winterstop liet Ajax-B regelmatig zien dat het goed mee kan komen in deze klasse. Het goede spel leverde echter te weinig punten op. 

Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark ,Koen Ebbers (Jorn Hetterscheidt), Kasper Gosselink (Bas Obelink), Nick Geven, Daan Roes (Tibe Mateman), Luuk Hebinck ,Hylke Keizer (Cas Jansen), Yoes Koskamp, Nick Fisser, Stijn Yark

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners