Ajax B 1 – Keijenburgse Boys 1

Ajax-B verliest van Keijenburgse Boys

In het eerste half uur deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Keijeburgse Boys schoot na twee minuten al naast, aan de andere kant vond Martin Rexwinkel de keeper op zijn pad. Het ging over en weer, maar de keepers werden verder weinig getest. Na een half uur kregen de gasten een vrije trap op vijf meter van het doel, nadat Ralph Wissing een terugspeelbal oppakte. Altijd een curieus moment, maar Ralph gooide zich voor de vrije trap. De laatste fase voor rust werden de gasten steeds sterker, zonder dat Ajax-B echt in grote problemen kwam.

Zo begon de tweede helft ook. Keijenburgse Boys veel aan de bal, maar Breedenbroek hield zonder veel problemen stand, en kreek zelf wat kansen: een voorzet van Nick Fisser werd bijna in eigen goal gekopt en een poging van Cas werd goed geblokt door een verdediger. Net op het moment dat Keijenburg de grip op de wedstrijd begon te verliezen en het op een bloedeloze 0-0 leek af te stevenen scoorde de gasten uit een corner. Een indraaiende bal werd door meerdere personen aangeraakt en uiteindelijk was het waarschijnlijk een eigen doelpunt dat de gasten een voorsprong bezorgde. Ajax-B kon niet veel anders dan op jacht gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Kevin Nieuwenhuis. Hij lobte de bal echter naast het doel.

Daardoor verloor Ajax-B de seizoensopening met 0-1 van Keijenburgse Boys. Een tegenvaller, want hoewel het qua veldspel misschien een terechte uitslag was, zat er wel degelijk wat meer in voor de thuisploeg. Volgende week staat de derby tegen FC Dinxperlo op het programma. Houd de site van Dinxperlo in de gaten voor de reglementen. Waarschijnlijk zal niet iedereen de wedstrijd kunnen bezoeken.

Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark (Renzo van Woerkom), Daan Roes, Koen Ebbers, Nick Geven, Hylke Keizer (Kevin Nieuwenhuis), Martin Rexwinkel, Jorn Hetterscheidt, Cas Jansen, Nick Fisser (Ties Reussing), Stijn Yark

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners