Ajax B 1 – FCD 1

Vandaag stond dé derby AjaxB tegen FCD in de 4de klasse C op het programma. Zowel AjaxB als FCD verloren hun vorige wedstrijd. AjaxB ging geflatteerd onderuit met 4-1 tegen GWVV en FCD verloor nipt met 2-1 van Ulftse Boys. Beide teams waren gebrand om punten te pakken en te vechten voor elke meter.

In de eerste helft was vooral FCD veel in balbezit, maar creërden weinig kansen. Er werd door FCD veel gebruik gemaakt van voorzetten van de zijkanten waardoor AjaxB eenvoudig kon verdedigen, voetbalt kwam FCD er niet door heen. AjaxB aan de andere kant probeerden te counteren waar het kon, maar de laatste bal kon helaas door verdedigend werk van FCD steeds niet gespeeld worden. Enige grote kans in de eerste helft kwam uit een omhaal van FCD die op de lat belandde.

Ruststand: 0-0

Ook in de tweede helft was FCD de bovenliggende ploeg al kwam AjaxB er af en toe gevaarlijk uit. Na 20 minuten spelen in de tweede helft werd er een overtreding begaan op zo’n 28 meter van de goal. Nick F. ging achter de bal staan en streepte de bal in het doel van FCD, schitterende goal! Na de 1-0 kreeg AjaxB te maken met flinke pressing van FCD waardoor er ruimte kwam voor AjaxB. Als AjaxB dit beter had uitgespeeld, had het kansen gehad op de 2-0. Maar helaas, de pressing van FCD was aan het einde van de wedstrijd enorm en de 1-1 in de 90ste minuut was dan ook geen verrassing. Voor AjaxB was dit zuur want de 3 punten en een overwinning op aartsrivaal FCD waren erg dichtbij.

Eindstand 1-1

Uiteraard werd er na de wedstrijd nog nagepraat en werd het ene na het andere biertje genuttigd. Een wedstrijd en avond om niet snel te vergeten, zowel de wedstrijd als het feest na de tijd was een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar.

Opstelling: Thijs Boeijink, Timo Yark, Nick Geven, Nick Fisser (Jorn Hetterscheidt), Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Yoes Koskamp (Finn Lubbers), Daan Roes, Hylke Keizer, Stephan Koch, Mark Kruip (Thijs Keizer)

Man of the match
Thijs
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners