Ajax B 1 – FC Bergh 1

Ajax-B knokt zich naar een punt tegen FC Bergh

Op een zo goed als verlaten Houtbroek nam Ajax-B het op tegen FC Bergh. In de eerste helft speelde Ajax-B prima. Met Martin Rexwinkel als laatste man hield Ajax-B de boel goed dicht en kwam er uit waar het kon. In de vijfde minuut een goede kans voor Cas Jansen, de keeper redde in een 1 op 1 situatie. Hoewel Bergh veel balbezit had, stonden er nauwelijks kansen tegenover. Pas in de 30ste minuut de eerste grote kans voor de gasten. De aanvoerder schoot rakelings voorlangs. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. De bal viel tussen een paar verdedigers van Bergh, Kevin Nieuwenhuis was het meest attent en zette zijn punt ertegen: 1-0. In het restant van de eerste helft hetzelfde beeld. Bergh veel aan de bal, maar Ajax-B niet in de problemen.

In de tweede helft was dat anders. Een offensief van de gasten. Ajax-B kwam nauwelijks onder de druk uit en hield vooral tegen. Het was aan Ralph Wissing te danken dat Ajax-B de voorsprong vast kon houden. Tot vier keer toe wist hij met geweldige reddingen de gelijkmaker te voorkomen. In de 65 minuut liet de thuisploeg zich weer eens zien. Ties Reussing kwam vrij voor de keeper. Zijn breedtepass werd onderschept, zelf het vijandelijke doel onder vuur nemen leek hier een betere optie. Ajax-B kwam wat meer aan voetballen toe in deze fase. Via een combinatie tussen Stijn Yark en Hylke Keizer werd Cas Jansen in stelling gebracht, zijn schot werd geblokt door de keeper. De druk van Bergh hield aan, maar uit een counter schoot Kevin net naast de kruising en een vrije trap van Cas miste net het doel. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker uit een corner. In de slotfase overleefde Ajax-B nog een paar hachelijke momenten. Het bleef 1-1.

Erg jammer dat de gelijkmaker vlak voor tijd viel, maar Ajax-B kan tevreden zijn met een punt. Volgende week de uitwedstrijd tegen Ulftse Boys. Opstelling: Ralph Wissing, Nick Geven, Martin Rexwinkel, Koen Ebbers, Timo Yark (Kasper Gosselink), Ties Reussing, Yoes Koskamp (Daan Roes), Hylke Keizer, Stijn Yark, Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners