Ajax B 1 - FC Bergh 1 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 1 – FC Bergh 1

Ajax-B dicht bij een punt tegen FC Bergh

Op tweede paasdag ontving Ajax-B de koploper op het Houtbroek. FC Bergh had de afgelopen wedstrijden met ruime cijfers gewonnen, en Ajax-B moest het zonder ‘echte’ keeper stellen vandaag. Ralph Wissing is al enige tijd geblesseerd en Thijs Boeijink haakte af in de warming up, waardoor veldspeler Daan Roes plaats nam onder de lat. Hij deed dat meer dan uitstekend. Toch was het even schrikken toen FC Bergh na twee minuten de leiding nam en ook snel de kans kreeg om de score te verdubbelen. Daarna kwam Ajax-B echter goed in de wedstrijd en gaf niet veel meer weg zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Het was daarom zuur dat FC Bergh op slag van rust de 0-2 maakte. Mooie solo van de speler van Bergh, Daan redde goed op zijn schot, maar de bal ging de lucht in en kon worden binnengekopt.

Ajax-B geloofde er nog in en gaf vol gas in de tweede helft. De keeper van Bergh redde op een indraaiende vrije trap van Nick die door niemand aangeraakt werd. Finn kopte de corner die volgde net naast. Even later een ingooi van Finn op Cas die meegaf aan Stijn. Laatstgenoemde nam de bal mee op de borst en volleerde hem in de verre hoek. Schitterend doelpunt en het was weer een wedstrijd: 1-2. Ajax-B ging voor de gelijkmaker en was gevaarlijk via een paar vrije trappen en hoge ballen in de zestien. Aan de andere kant kreeg FC Bergh ruimte en raakte de paal. Vijf minuten voor tijd moest Timo aan de noodrem trekken. Hij deed dat net buiten de zestien maar de scheidsrechter, die verder prima floot vanmiddag, legde de bal op de stip. De bewegingen van Daan op de lijn brachten de speler van Bergh zo in verwarring dat de penalty hopeloos gemist werd. Cas was nog dichtbij de gelijkmaker met een vrije trap. Bergh begon tijd te rekken en dat is op zich al een compliment richting Ajax-B. In de laatste minuut van de blessuretijd maakten ze de 1-3 die uitbundig gevierd werd.

Al met al bood Ajax-B goed weerstand tegen de koploper en had er zeker een puntje ingezeten vandaag. Volgende week speelt Ajax-B uit tegen AD’69.

Opstelling: Daan Roes, Kasper Gosselink, Nick Geven, Nick Fisser, Timo Yar, Finn Lubbers (Tom Reusen), Koen Ebbers, Hylke Keizer (Tibe Mateman), Stijn Yark (Bas Obelink), Cas Jansen, Thijs Keizer.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners