Ajax B 1 – Etten 1

Ajax B wint van Etten

Vandaag begon Ajax-B de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Etten. In de eerste wedstrijd van het seizoen speelde Ajax-B met 1-1 gelijk in Etten. En met de zege op MEC van afgelopen donderdag in het achterhoofd had de thuisploeg vertrouwen dat er wat te halen viel vandaag.

In de openingsfase ging het gelijk op. De eerste grote kans was na een kwartier voor de gasten. Er leek een overtreding op Nick Fisser gemaakt te worden, maar het mocht door. De voorzet viel bij de tweede paal voor de voeten van de spits van Etten, hij kon vrij inschieten, Ralph redde uitstekend met de voet. Paar minuten later schoot Etten een vrije trap rakelings naast. In het tweede deel van de eerste helft kwam Ajax-B beter in de wedstrijd. In de 35e minuut kwam de bal via Hylke voor de voeten van Kevin, die de keeper in de korte hoek verraste: 1-0. Etten maakte bijna direct gelijk uit een voorzet die bij de tweede paal net naast waaide. Na een overtreding op Yoes mocht Cas aanleggen, de keeper redde uitstekend op de goede vrije trap. Even later mocht Cas het nogmaals uit een vrije trap proberen, deze keer schoot hij in de muur. Op slag van rust een steekbal door het centrum waardoor een aanvaller van Etten de bal voor het intikken leek te hebben. Nick Geven maakte het de aanvaller met een sliding moeilijk genoeg en Ralph deed de rest.

In de tweede helft kwam er wat meer druk van Etten, zonder dat het tot grote kansen leidde. Een kwartier voor tijd was Cas dichtbij een treffer met wederom een vrije trap. Goede redding van de keeper. Even later mocht Cas het van 11 meter proberen nadat hij zelf omver was gelopen. Deze keer had de keeper geen antwoord en werd het 2-0.

In de slotfase gooide Etten alles op de aanval. Ajax-B kwam onder druk maar hield stand, mede door goede invalbeurten van jeugdspelers Finn, Tom en Thijs. Laatstgenoemde pakte een gele kaart die ondanks het verzoek van z’n vader aan de prima leidende scheidsrechter toch in het wedstrijdrapport terecht kwam. Ralph pakte een aantal hoge ballen en werd nog een keer geassisteerd op de lijn door een verdediger. Ajax-B gaf geen doelpunt weg en won met 2-0.

Ajax-B pakt zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en kan opeens weer omhoog kijken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen GWVV op het programma.

Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark, Nick Geven, Nick Fisser, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Yoes Koskamp (Finn Lubbers), Daan Roes (Thijs Keizer), Kevin Nieuwenhuis (Tom Reusen), Cas Jansen, Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners