Ajax B 1 – Epse 1

Ajax-B wint van Epse

Na het puntverlies van vorige week tegen Wolfersveen deed Ajax-B er vandaag alles aan om de punten in Breedenbroek te houden. De hele wedstrijd werden de gasten uit Epse afgejaagd en onder druk gezet. Het leidde tot een rommelige wedstrijd in een hoog tempo waarin Ajax-B in grote delen de overhand had. Toch was de eerste kans voor de gasten. Ze konden het niet afmaken en daarna was het aan Ajax-B. Na een kwartier werd een corner van Chris Schimmack binnengekopt door Koen Ebbers voor de 1-0. Breedenbroek leek even over de tegenstander heen te lopen. De keeper van Epse liet een vrije trap van Yoes Koskamp los. Nick Fisser had de rebound voor het intikken, maar tikte hem langs de verkeerde kant van de paal. Yoes Koskamp schoot een voorzet van Chris Schimmack prima op doel, helaas hard in het zijnet. In de 34ste minuut een diepe bal, Thijs Keizer kon op de keeper af, zijn schot ging via de keeper de lucht in en de afvallende bal werd door Tom Reusen binnengeschoven voor 2-0. De doelman van Epse voorkwam met een prima redding op een kopbal van Koen Ebbers dat het al voor de rust beslist werd. Sterker nog, uit een counter maakte Epse de 2-1, waardoor Ajax-B in de tweede helft nog vol aan de bak moest.

In de tweede helft waren de beste kansen voor de Ajax-B. Schoten van Hylke Keizer en Tom Reusen misten kracht en een vrije trap van Nick Fisser werd tegen de lat getikt. In de slotfase raakte ook Tom Reusen de lat. Maar ook de gasten kregen mogelijkheden, waaronder een bal die gevaarlijk bij de tweede paal terecht kwam maar niet gecontroleerd kon worden door de aanvaller. Keeper Ralph Wissing pakte een lage schuiver en had in de slotfase een lastig dwarrelschot goed klemvast zodat er geen rebound was voor de doorgelopen aanvaller van Epse. In de slotfase debuteerde JO17 speler Pim Bulsink in het eerste elftal, en liet een paar goede acties zien. Gescoord werd er niet meer, waardoor Ajax-B met 2-1 won en zicht blijft houden op de top vier en een nacompetitie plek.

Volgende week speelt Ajax-B uit tegen koploper Keijenburgse Boys.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Nick Geven (Martin Rexwinkel), Koen Ebbers, Kasper Gosselink, Yoes Koskamp (Pim Bulsink), Tom Reusen, Chris Schimmack, Hylke Keizer, Nick Fisser, Thijs Keizer (Daan Ebbers)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners