Ajax B 1 – Elsweide 1

Ajax-B verliest van koploper

Ajax-B ontving koploper Elsweide uit Arnhem. De uitploeg had alles nog gewonnen met een indrukwekkend doelsaldo van +20 . Erg onder de indruk was Ajax-B niet. Binnen twee minuten kreeg de Breedenbroek twee grote kansen om de score te openen. Floris-Jan raakte het zijnet na een goede aanval over links, en een minuut later schoot Luuk net voorlangs in een 1 op 1 situatie met de keeper. Daarna liet Elsweide zien waarom het bovenaan staat. De ploeg voetbalde rustig van achteruit en had een aantal technisch vaardige spelers in de gelederen. Toch waren er nauwelijks kansen en deed Ajax-B niet onder voor de gasten. Na een half uur spelen werd een vrije trap voorgezet. Speler van Elsweide leek een overtreding op Daan te maken, de scheids liet het gaan, en zo kon van dichtbij de 0-1 binnen geschoten worden. In het restant van de eerste helft kreeg Thijs een goede kans maar schoot voorlangs. Vlak voor rust redde Ralph op een spectaculaire omhaal van Elsweide.

In de tweede helft ging Ajax-B op zoek naar de gelijkmaker en was veel op de helft van Elsweide te vinden. Invaller Martin werd diep gestuurd. Hij tikte de bal langs de keeper en werd vervolgens geraakt. Penalty oordeelde de scheidsrechter. Martin ging zelf achter de bal staan en schoot van elf meter de 1-1 binnen. Ajax-B kon niet doordrukken en Elsweide werd weer sterker. In de 67ste minuut viel de 1-2: scrimmage voor de goal van Ralph en van dichtbij werd binnen geschoten. Ajax-B had nog twintig minuten om een resultaat te halen. Echt grote kansen kwamen er niet. Martin schoot een vrije trap over, een schot van invaller Tom miste kracht, en een scherpe voorzet van Nick werd door de keeper bij de eerste paal weg gebokst. In de laatste minuut liet de spits van Elsweide, die al 13 keer scoorde in de eerste vier wedstrijden, z’n klasse zien met een mooie solo. Hij dacht te scoren, maar met een geweldige reflex tikte Ralph de bal uit de kruising.

Helaas verloor Ajax-B met 1-2 van de koploper, maar de ploeg liet zien niets onder te doen voor Elsweide, en dat biedt perspectief voor de rest van de competitie. Volgende week speelt Ajax-B tegen SDZZ.

Opstelling: Ralph Wissing, Floris-Jan Kip (Martin Rexwinkel), Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Finn Lubbers, Nick Fisser, Chris Schimmack (Demon Duking), Luuk Hebinck, Hylke Keizer (Tom Reusen), Thijs Keizer (Daan Ebbers)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners