Ajax B 1 - Dierensche Boys 1 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 1 – Dierensche Boys 1

Ajax-B wint van Dierensche Boys

Ajax-B nam het op tegen het laag geklasseerde Dierensche Boys. In het begin leek er wat sprake van onderschatting, want de openingsfase was voor de gasten. Veel meer dan een paar corners leverde het openingsoffensief niet op. Daarna nam Ajax-B het heft in handen. Finn slalomde door de verdediging, was erdoor en werd onderuit getrokken. De scheidsrechter was mild met een gele kaart voor de verdediger. Ajax-B kreeg kansen via een van richting veranderd schot van Chris en een kopbal van Daan uit een corner. In de 28ste minuut was het raak. Nick onderschepte de bal, gaf mee aan Martin, zijn voorzet werd door Thijs tot doelpunt gepromoveerd. De thuisploeg drukte door en kreeg kansen. Bij een spaarzame uitval van Dieren was Ralph goed bij de les en pakte een lage bal goed klemvast. Vlak voor rust een bizarre situatie. Thijs onderschepte de bal, de speler van Dieren die balverlies leed reageerde door Thijs in een wurggreep te pakken en kon uiteraard met rood vertrekken. Thijs moest zelfs gewisseld worden omdat hij secondenlang geen lucht had gekregen, Tom kwam in de ploeg. Op slag van rust kreeg Nick een grote kans op 2-0, de keeper redde.

Met een man meer was er in de tweede helft niet echt sprake van een wedstrijd. Ajax-B domineerde en kreeg kansen. Uiteindelijk waren het twee hoekschoppen die het verschil maakten. Daan Roes kopte de 2-0 binnen:

Yoes maakte er 3-0 van:

Het verschil had nog groter kunnen zijn, maar de doelman van Dierensche Boys stond goed te keepen en het schoten van invaller Daan Ebbers, zijn broer Koen en Timo verdwenen net over of naast het doel.

Geen geweldige wedstrijd maar een duidelijke overwinning voor Ajax-B. De komende weken zijn er wegens carnaval en een inhaalweekend geen wedstrijden. Op 5 maart speelt Ajax-B tegen RKPSC.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark (Demon Duking), Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers (Syb Geven), Yoes Koskamp, Martin Rexwinkel (Daan Ebbers), Thijs Keizer (Tom Reusen)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners