Ajax B 1 – Den Dam 1

Ajax-B doet zichzelf tekort in Azewijn

Ajax-B won de laatste vier wedstrijden en ging dus met vertrouwen naar Azewijn voor de wedstrijd tegen Den Dam. Het begin was goed. Een vrije trap van Nick verdween via de muur naast het doel, de corner werd bijna binnengetikt door Martin. Een mooie aanval over rechts via Daan, Timo en Nick leverde Hylke een schotkans op die net voorlangs ging. Den Dam had de hele middag veel overtredingen nodig om Ajax-B te stoppen, en een harde tackle op Chris leverde al snel geel op voor de thuisploeg. Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg werd de bal diep gespeeld. Ralph kwam uit zijn doel en maaide over de bal heen, waardoor de spits eenvoudig de 1-0 kon aantekenen. Een tegenvaller, maar nog tijd genoeg om de wedstrijd te draaien. Den Dam geloofde echter in een goed resultaat en deed er een schepje bovenop. De keeper redde op een poging van Hylke na een goede pass van Chris, en kopballen van Hylke uit een vrije trap van Nick en een voorzet van Timo leverden niets op. Vlak voor rust moest Ralph redden op een volley van de spits van Den Dam.

Met verse krachten Yoes en Thijs in de ploeg ging Ajax-B in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar het was Den Dam dat scoorde. In de 55ste minuut werd de bal van grote afstand over Ralph geschoten. Schitterend doelpunt. Ajax-B had toen al kansen gehad via Hylke (van dichtbij over) en Nick (vrije trap via keeper op de lat). Toch liet Breedenbroek de kop niet hangen en bleef doorgaan. Het was eenrichtingsverkeer en Ajax-B kreeg een aantal goede kansen, maar hij wilde er niet in. Tot de 75ste minuut. Nick schoot op doel. De keeper verkeek zich een beetje op het schot en hij verdween in het doel. Ajax-B zette aan voor de gelijkmaker. Thijs had een penalty verdiend toen hij met twee handen omver geduwd werd, de scheidsrechter zag het helaas niet. Yoes vond de keeper op zijn weg in een 1 tegen 1 situatie, Hylke kon een voorzet van Nick net niet binnentikken bij de tweede paal, en een volley van Finn werd door de keeper gepakt. In blessuretijd viel de dik verdiende gelijkmaker alsnog. Uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Thijs, die de 2-2 binnenschoot.

Zo hield Ajax-B toch nog een puntje over aan de wedstrijd, waar dat er eigenlijk drie hadden moeten zijn. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan komt Eendracht Arnhem naar Breedenbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck, Daan Roes, Koen Ebbers, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser, Finn Lubbers, Tom Reusen (Thijs Keizer), Martin Rexwinkel (Yoes Koskamp), Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners