Ajax B 1 – Den Dam 1

Ajax-B met 3-0 langs Den Dam

Op dinsdag 2 mei speelde Ajax-B de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Den Dam. In Azewijn had Breedenbroek eerder dit seizoen twee punten laten liggen (2-2), vandaag moest er gewonnen worden om stevig op de tweede plaats te blijven staan en druk op koploper Elsweide te houden. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan overleden erelid Theo Deckers.

Ajax-B begon prima, zette de gasten meteen onder druk en kreeg een aantal opgelegde kansen in de openingsfase. Een schot van Luuk ging via een verdediger en de paal naast, een laag schot van Yoes werd door de keeper gepakt, een kopbal van Syb ging voorlangs, Thijs passeerde drie man maar schoot wild over, Nick kwam alleen voor de goal door een goede steekpass Luuk. Het bleef echter 0-0 en Ajax-B ging steeds gehaaster voetballen wat het spel niet ten goede kwam. In de hele wedstrijd kreeg Den Dam eigenlijk maar één mogelijkheid. In de 28ste minuut redde Ralph prima met zijn voet op een laag schot.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer. De keeper kon redden op een schot van Thijs. Syb kopte net naast, een doelpunt uit een corner werd terecht afgekeurd wegens een overtreding. In de 65ste minuut was het eindelijk raak. Actie en voorzet van Nick, en Yoes kopte de bevrijdende 1-0 binnen. Het verzet van Den Dam was gebroken. Wederom goede actie van Thijs dwong de keeper tot een redding. De corner die volgde werd door Syb binnengekopt.

Na een overtreding op Daan mocht Nick Fisser aanleggen van een meter of 20. De doelman verkeek zich op het schot: 3-0.

Uiteindelijk een verdiende en ruime overwinning voor Ajax-B. De volgende wedstrijd is op 14 mei in Arnhem tegen Eendracht Arnhem.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebink, Syb Geven (Job Obelink), Koen Ebbers, Daan Ebbers, Finn Lubbers (Lars Aalders), Nick Fisser, Hylke Keizer (Floris-Jan Kip), Thijs Keizer, Yoes Koskamp (Daan Roes), Tom Reusen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners