Ajax B 1 – De Hoven 1

Ajax-B in slotseconde naast De Hoven

Om de top vier en een nacompetitieplek in zicht te houden mocht Ajax-B in ieder geval niet verliezen van De Hoven, dat op de derde plek stond en de laatste weken goed in vorm is. De eerste kans was voor de gasten uit Zutphen. Na een handsbal mochten ze vanaf randje strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap die in de muur verdween. Ajax-B oogde niet scherp en slordig en na 20 minuten resulteerde dat in een lastige terugspeelbal op keeper Ralph Wissing. Hij kon niet veel met deze bal en de spits probeerde ertussen te komen, Ralph schermde de bal af, maar de scheidsrechter zag er een penalty in. De penalty werd feilloos benut: 0-1.

Ajax-B stelde er in de eerste helft niet veel tegenover, maar kreeg toch een paar aardige kansen. Een goed schot van Luuk Hebinck werd door een geweldige redding van de keeper uit de kruising gehaald, en Chris Schimmack kon aanleggen van een meter of 16 van het doel, zijn schot ging hoog over.

Met Stephan Koch en Thijs Keizer in de ploeg ging Ajax-B in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg probeerde het meer met de lange bal en opportunistisch spel. Lange tijd gaf de verdediging van de Hoven geen krimp en werkte alle ballen weg. Ook Daan Roes viel in om nog meer lengte en kopkracht te hebben. Voorzetten en vrije trappen van de zijkant waren gevaarlijk, maar de bal viel steeds niet goed voor Ajax-B. Een lage voorzet van Thijs Keizer verraste de keeper bijna en kwam op de paal. Ondertussen probeerde De Hoven opzichtig tijd te rekken en de 0-1 over de streep te trekken. In blessuretijd moest de Hoven met 10 man verder na een rode kaart na een harde overtreding op Tom Reusen. De scheidsrechter had het tijdrekken echter goed ingeschat en telde er veel blessuretijd bij. In 97ste minuut mocht Ajax-B een corner nemen, dit was de allerlaatste kans en ook keeper Ralph Wissing ging mee naar voren. De corner van Nick Fisser leek door niemand aangeraakt te worden en verdween in het doel voor de verdiende 1-1.

Volgende week is Ajax-B vrij vanwege een oneven aantal ploegen in de competitie. Op Tweede Paasdag speelt Ajax-B uit tegen Halle.

Opstelling: Ralph Wissing, Daan Ebbers (Thijs Keizer), Koen Ebbers, Finn Lubbers, Luuk Hebinck, Yoes Koskamp (Daan Roes), Nick Fisser, Chris Schimmack, Tom Reusen, Martin Rexwinkel (Stephan Koch), Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners