Ajax B 1 – AD ’69 1

Ajax-B pakt punt tegen AD ‘69

Ajax-B buigt een 0-2 achterstand om in een gelijkspel en pakt een punt tegen koploper AD’69.

Bij een overwinning zou AD ’69 de eerste periode pakken, en de gasten schoten dan ook uit de starblokken. Binnen twee minuten stond de 0-1 op het scorebord. Het leek een zeer zware middag voor Ajax-B te worden, maar de thuisploeg pakte de draad goed op. Ajax-B was scherp in de duels, gaf niet veel weg, en probeerde er uit te komen wanneer het kon. Tegenvaller was de 0-2 na een half uur. Een vrije trap verdween schitterende in de verre kruising.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Ralph redde goed in een 1 tegen 1 situatie, maar Martin had al buitenspel geconstateerd. Bij AD ging het steeds moeizamer en de thuisploeg rook kansen. Een kwartier voor tijd kopte Cas knap de aansluitingstreffer binnen. Bij een corner van Stijn, die zijn rentree maakte, wist hij in een woud van spelers zijn hoofd tegen de bal te zetten. Vlak voor tijd werd Daan in de rug gelopen. De vrije trap was wederom een prooi voor Cas, die zijn zevende treffer van het seizoen maakte en de 2-2 op het scorebord zette. De spelers van Ajax-B moesten alert blijven, want met een messcherpe Bas Obelink op de bank kon van verslapping geen sprake zijn. Waar Ajax-B in de vorige wedstrijd tegen Varsselder in de slotfase een gelijkspel uit handen gaf, had het vandaag meer geluk. AD raakte in de blessuretijd nog de paal, het bleef bij 2-2.

Een goed resultaat voor Ajax-B. Volgende week uit tegen HMC ’17.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Nick Geven, Daan Roes, Tibe Mateman (Stijn Yark), Nick Fisser, Yoes Koskamp, Hylke Keizer (Luuk Hebinck), Kevin Nieuwenhuis (Timo Yark), Cas Jansen  

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners