AD ’69 1 – Ajax B 1

Ajax-B onderuit in Aalten

Ajax-B miste de nodige spelers door blessures en schorsingen. Vlak voor de wedstrijd bleek dat ook Cas Jansen niet mee kon spelen. Daarom begonnen er vier A junioren in de basis en zaten er nog een paar op de bank. Deze spelers hadden gisteren ook al een wedstrijd gespeeld en bovendien net als de rest van de ploeg al een aantal dagen Oranjetent in de benen. Met dat in het achterhoofd en met de wetenschap dat Ajax-B tegen het hoog geklasseerde AD ’69 moest aantreden zou je misschien verwachten dat Ajax-B met bibberende benen aan de wedstrijd zou beginnen, maar niets was minder waar. Na een goed begin van de thuisploeg met een vrije trap op de paal begon Ajax-B steeds beter te voetballen. De jeugdspelers deden het allemaal goed, durfden te voetballen en schuwden de duels niet. Uitblinker was Finn Lubbers die ballen onderschepte, met passes strooide en rust aan de bal had. In de 25e minuut kwam Ajax-B terecht op voorsprong. Goede actie van Thijs over de linkerkant die breed legde op Daan, die uithaalde en de keeper met een fraai afstandsschot verschalkte. Op een ongelukkige manier werd het vlak voor rust gelijk. Een verre ingooi van AD werd licht aangeraakt en viel zo het doel in. Ajax-B kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar de grensrechter kwam de thuisploeg te hulp.

De tweede helft begon met een goede actie van Tom, hij bereikte invaller Tibe die te zacht schoot om de keeper echt te testen. De ploegen bleven in balans totdat AD in de 65e minuut de leiding nam. Na een steekbal werd Thijs van dichtbij gepasseerd. De krachten vloeiden langzaam weg bij Ajax-B. Een kwartier voor tijd werd het 3-1. Een afgeslagen voorzet werd opgevangen en vanaf rand zestien prachtig in de verre kruising gekruld buiten het bereik van Thijs. Nick werd naar voren geschoven in een alles of niets poging om er weer een wedstrijd van te maken. Dit leverde direct een gevaarlijke situatie op waarbij de keeper van AD de bal buiten de zestien oppakte. De scheidsrechter stond echter te ver van de situatie om de handsbal waar te nemen. In de slotfase kreeg de thuisploeg de 4-1 cadeau. Een te korte terugspeelbal van Bas werd onderschept en afgerond.

Ondanks de 4-1 nederlaag speelde Ajax-B vandaag niet slecht. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen, maar om directe degradatie te ontlopen moeten er wel snel punten gepakt worden. Volgende week speelt Ajax-B thuis tegen KSV.

Opstelling: Thijs Boeijink, Koen Ebbers, Nick Geven (Bas Obelink), Nick Fisser, Timo Yark (Demon Duking), Finn Lubbers, Yoes Koskamp, Daan Roes, Tom Reusen, Stijn Yark (Tibe Mateman), Thijs Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners