Ajax B 4 – FC Winterswijk 11

Veerkrachtig Ajax-B wint van Winterswijk

Nadat vorige week al op wilskracht een punt uit het vuur werd gesleept tegen Halle, is Ajax-B 4 ook deze zondag weer veerkrachtig. Tegen (het altijd lastige) Winterswijk 11 werd met 5-3 gewonnen. André kon vandaag beschikken over een nagenoeg volledige selectie, maar wel met een paar “pijntjes” hier en daar. Gelukkig was Sander Brus net terug van het protesteren in Den Haag, dus kon hij naast z’n broer in de frontlinie aantreden. Daarnaast was Susan (wederhelft van André) aanwezig vlak voor de wedstrijd, en dat was direct te zien in de voorbereiding. Een ongecoördineerde teamfoto, geen opgepompte ballen, onvindbare waterflessen.

Gelukkig staat het team als 1 blok achter André, want deze stress lieten de spelers het eerste kwartier in het veld ook zien. Te gehaaste passes, onzuivere ballen en een 1-0 achterstand. Het tempo lag redelijk hoog en Ajax-B vocht zich in de wedstrijd. Met name Stephan Dekkers en Christian Roeterink speelden erg dynamisch en stabiel op het middelveld, waardoor de aanval aanspeelbaar en goede kansen kreeg. Mathijs stond rechts buiten en dat bleek een gouden zet van André, want hij zorgde snel voor de 1-1. Een combinatie van Stephan, Jan-Willem en Mathijs werd snoeihard diagonaal afgemaakt door Mathijs. Ondanks dat Ajax B. het betere van het spel had en de wedstrijd controleerde, werd het onverwacht 1-2. Een mislukte voorzet zeilde over Roland heen en Winterswijk kwam op voorsprong.

In de tweede helft zwakte de druk van Winterswijk af. Er kwamen gaten op het middenveld en doordat Frank en Christian het veld breed hielden, konden Sander en Dennis vanuit de verdediging opstomen. Toch was het Winterswijk dat het doel trof. Een inschattingsfout van Kayo zorgde dat het een 1-tegen-1 situatie werd en deze aanval liet keeper Roland kansloos. Gelukkig toonde het 4de veerkracht want binnen 5 minuten was de spanning terug. Een hoge bal van Jan-Willem belandde op de paal en ging (slim bekeken) via de rug van de tegenstander in de goal. Loepzuiver eigen doelpunt.

Dat Jan-Willem lekker in de wedstrijd zat werd ook bij de 3-3 duidelijk. Toch bijzonder hoe zo’n aanvoerdersband iemand, met al zo’n groot ego, toch extra vleugels kan geven. Een prachtige steekpass van Mathijs zette Jan-Willen 1-op-1 met de keeper en onze aanvoerder bleef kalm en schoof de bal achter de keeper. Het kruit was verschoten bij Winterswijk. Ze konden alleen nog tegen houden want Ajax-B liep er overheen. Mathijs kreeg de bal rond de 11-meter en met een puntertje werd het 4-3. Achterin hadden Roland en de verdediging de aanvallers van Winterswijk in de zak, dus echt gevaarlijk werd het niet. Jan-Willem gooide de wedstrijd in het slot. Een trage terugspeelbal werd slim onderschept en nadat de keeper uitgespeeld was ramde Jan-Willem de bal in het net.

Het einde van de wedstrijd naderde en nadat Jurgen een kleine overtreding had gemaakt vond de verdediger van Winterswijk het nodig om een grove, hoge tackel op Jurgen in te zetten. Jurgen reageerde hier (begrijpelijk) een tikkeltje emotioneel op, maar nadat de scheidsrechter het rustig op een afstand had bekeken werd het snel weer rustig. In de slotfase waren er nog kansen voor bijna het hele elftal, Een hoge volley van Frank ging net over, een poging van Bart ging net naast, een schot van Harm-Jan viel in de handen van de keeper en ook Stephan kon het net niet vinden. De grootste kans was waarschijnlijk voor Dennis Brus, die met een zaalvoetbal-achtig hoogstaande techniek de verdedigers uitspeelde en vervolgens met een no-look pass een medespeler vond en later helaas de paal raakte. Een fantastische beweging van de uitblinker van de dag. Deze lofzang is onafhankelijk geschreven staat los van de hypotheek-korting die Dennis mij heeft beloofd.

Een wedstrijd met vlagen van prima combinatiespel, veerkracht en 90 minuten lang goede inzet. Ondanks de 10 mislukte voorzetten in de eerste helft lijkt me “bouwvakker Mathijs” een terechte man-of-the-match.

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink (Kayo Klein Obbink), Sander Brus, Dennis Brus, Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes, Stephan Deckers, Christian Roeterink, Jurgen Vreeman (Harm-Jan Wieskamp), Jan-Willem Baakman (Michel ter Beek), Mathijs Coenders (Bart Buchner).

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners