Babberich 1 – Ajax B 1

Ajax-B wint ook tweede competitieduel

Vorige week opende Ajax-B de competitie met een klinkende 5-1 overwinning op NVC. Vandaag moest dat een vervolg krijgen in Babberich. Waar de toeschouwers vorige week nog in een korte broek langs het veld stonden, waren een warme jas en paraplu vandaag geen overbodige luxe. Op de tribune was overigens plek genoeg. Babberich was niet bepaald uitgelopen voor het duel van de thuisclub. Het uitpubliek was in de meerderheid.

De thuisploeg kwam aardig uit de startblokken en kreeg de eerste kans. Met snelheid op de flanken probeerden ze Ajax-B te overrompelen, maar de verdediging van Ajax-B heeft ook genoeg snelheid. De centrumspits van Babberich, die het niet van zijn snelheid moet hebben, had te veel tijd nodig om een voorzet van de linksbuiten af te ronden. Kasper zat er razendsnel bovenop en veroverde de bal met een sliding voordat de spits kon schieten. Eerste kans van Ajax-B kwam uit een goede aanval over links. Voorzet van Mark Kruip belandde bijna op het hoofd van Cas Jansen: corner via een verdediger. De corner werd verlengd door Tibe Mateman, en weer was Cas dichtbij met het hoofd. Rob Overgoor kwam als centrale verdediger veel op het middenveld, en speelde daar zijn tegenstander door de benen (altijd leuk). Even later wilde de tegenstander dat niet nog een keer laten gebeuren en maakte een overtreding op Rob. De vrije trap werd in de diepte gegeven. De keeper van Babberich zat mis en Mark punterde de 0-1 in het lege doel. De voorsprong luidde een goede fase van Ajax-B in. De keeper van Babberich moest redden op schoten van Kevin Nieuwenhuis en Mark. Cas scoorde een buitenspeldoelpunt. Mark schoot naast uit een voorzet van Tibe. Babberich kreeg een mogelijkheid uit een lage voorzet van rechts. Het overstapje van de spits was bekeken, maar niemand rekende er op. Na balverlies op het middenveld onderschepte Bas Obelink een steekpass. Hij kon z’n voet er net tegenaan zetten en had geluk dat de bal op de paal van het eigen doel kwam.

In de tweede helft was het spel slordiger. Babberich kwam goed uit de kleedkamer. Ajax-B stond even onder druk, maar strafte dat direct af. Cas kreeg de bal net over de middenlijn. Met een afgemeten pass stelde hij Kevin in staat alleen op de keeper af te gaan en Kevin tekende voor de 0-2. Babberich ging risico’s nemen en Ajax-B kreeg veel ruimte om te counteren. De keeper van Babberich deed goed mee en voorkwam een aantal keer dat Kevin kon scoren door een diepe bal de onderscheppen. Nick Fisser was dicht bij een doelpunt met een hard schot dat door de keeper tot corner verwerkt werd. Lars Geven viel in voor Mark. Lars won zijn eerste duel en gaf voor op Cas. Met een lichaamsbeweging stuurde hij de verdediger het bos in, maar schoot langs de verkeerde kant van de kruising. Ook Douwe Geven kwam in de ploeg. Hij ontving tien minuten voor tijd de bal van Tibe en schoot de 0-3 binnen. In de slotfase passeerde Stijn Yark tot twee keer toe een paar mannetjes alsof ze er niet stonden. Eerst stelde hij Cas in staat te schieten (net naast) en daarna gaf hij mee aan Tibe die niet kon afronden omdat het schot geblokt werd. Het bleef bij 0-3.

Volgende week speelt Ajax-B thuis tegen Rijnland.

Ralph Wissing, Stijn Yark, Kasper Gosselink, Rob Overgoor, Bas Obelink (Nick Geven), Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser, Tibe Mateman, Mark Kruip (Lars Geven), Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis (Douwe Geven)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners