Ajax B 1 – Angerlo Vooruit 1

In de eerste helft gebeurde er niet veel op het Houtbroek. Angerlo was misschien iets sterker dan de thuisploeg, maar beiden kregen nauwelijks kansen. De keeper van Angerlo liet tot twee keer toe een bal los. In beide instanties was Ajax-B er te laat bij om te profiteren. Aan de andere kant schoot Angerlo op slag van rust uit kansrijke positie over het doel van Ralph. Dat was het wel zo’n beetje.

Het voetbalcliche luidt dat zo’n wedstrijd dan een doelpunt nodig heeft, en dat bleek vanmiddag ook het geval. Direct na de aftrap voor de tweede helft kreeg Mark Kruip de kans om de keeper van Angerlo eens te testen. Hij doorstond de test. In de 50ste minuut scoorde Angerlo op fraaie wijze de 0-1 door een schot in de verre kruising. Ajax-B rechtte zoals wel vaker de rug en nam de wedstrijd in handen. Een aantal corners, een vrije trap en een schot van Cas Jansen net voorlangs (uit een pass van de uitstekend ingevallen Yoes Koskamp) waren het gevolg. Na een overtreding op Kevin Nieuwenhuis mocht Cas Jansen aanleggen vanaf de rand van de 16. De bal verdween kiezelhard in het doel:

1-1

Cas had al snel zijn tweede kunnen maken. De keeper van Angerlo was snel zijn doel uit en voorkwam dat Ajax-B de leiding nam. Dat gebeurde een kwartier voor tijd alsnog. Een mooie voorzet van Kevin werd gecontroleerd door Cas die rustig de 2-1 binnenschoot. Ajax-B kon niet lang genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap maakte Angerlo gelijk. Een voorzet werd keurig binnengegleden voor de 2-2. Na de invalbeurt van Tijmen Geven kwam Rob Overgoor op het middenveld te spelen. Hij zette Mark alleen voor de keeper met een diepe bal. De keeper kon de inzet van Mark tot corner verwerken. Uit deze corner scoorde Ajax-B de 3-2:

3-2

De thuisploeg leek er op en er over te gaan. Mark Kruip raakte de buitenkant van de paal en vond even later de keeper op zijn pad. In een spannende slotfase gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker. In blessuretijd kopte Angerlo nog op de lat, maar Ajax-B sleepte een goede en knappe 3-2 overwinning uit het vuur.

Volgende week is Ajax-B vrij. Op 10 november volgt de uitwedstrijd tegen Den Dam.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Rob Overgoor, Kasper Gosselink, Bas Obelink, Tibe Mateman (Yoes Koskamp), Nick Fisser, Kevin Nieuwenhuis, Lars Geven (Tijmen Geven), Cas Jansen, Mark Kruip

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners