Ajax B 2 – DCS 5

Op deze mooie nazomerdag in september begonnen we met het tweede elftal de competitie met een wedstrijd tegen DCS 5. In de beker hadden we gelijkgespeeld met 3-3 tegen Ulftse boys, gewonnen met 3-0 van SDOUC en 1-5 verloren van FC Bergh 2 waardoor we uitgeschakeld zijn en dus vrij hebben met de Bocholtse kermis.

Het tweede ziet er dit jaar compleet anders uit dan voorgaande jaren door wat verschuivingen in de seniorenelftallen. We hebben nu een mooie mix met wat oudere ervaren spelers en jonge jongens. Met ook een nieuwe trainer voor de groep beginnen we nu dus echt met een schone lei. Er wordt al weken scherp getraind dus de verwachtingen waren hoog.

Na vier minuten kwamen we al op voorsprong door Bram die een vrije trap dwars door de muur heen schoot. Vervolgens kreeg Lars G. amper vijf minuten later een bal ingespeeld en in plaats van deze af te geven op Ingmar draaide hij knap weg bij de laatste man en schoot hem droog binnen in de verre hoek. Binnen tien minuten al een 2-0 voorsprong en we waren nog niet klaar. Na een aanval waarbij Robin diep werd gestuurd door Marcel kwam de bal voor op de zestien en Marcel schoot met zijn chocoladebeen raak. De bal sprong net iets op waardoor hij hem naar eigen zeggen mooi kon scheppen. Lars G. tekende weer een paar minuten later voor de 4-0 door wederom beheerst af te werken bij de eerste paal nadat hij weg liep bij zijn tegenstander.

De scheids besloot te stoppen voor een drinkpauze na 22 minuten en we stonden al 4-0 voor. Meer kansen hadden we tot dan toe ook nog niet gehad dus het woord effectiviteit viel hier wel op zijn plaats. Trainer Dennis moet hebben genoten van het vertoonde spel. Na de drinkpauze werd het spel iets slordiger en kregen we tot aan de rust geen grote kansen meer.

In de rust werd er twee keer gewisseld. Lars A. kwam in de ploeg voor Robin en Rick loste Tom af. Je kunt in de rust nog wel zo goed afspreken om fel uit de kleedkamer te komen maar dit blijkt in de praktijk vaak lastig. Het spel werd de tweede helft wat slordiger en grote kansen bleven uit totdat Bram het weer op zijn heupen kreeg. Ook hij tekende voor zijn tweede van deze ochtend door rustig af te ronden. Er werd nog een aantal keer gewisseld en doordat we vijf wissels hadden stond er een half ander team in het veld de tweede helft. Het is dan lastig om net zo te blijven voetballen als in de eerste helft maar de tegenstander kon niet echt gevaarlijk worden. Eén bal viel tussen Hans en de verdediging in door onoplettendheid en deze werd door de spits binnen gewerkt. Helaas voor Hans niet de nul maar deze goal had geen gevolgen en bleek voor de statistieken.

Nog wel een noemenswaardig feitje is dat Mark van den Akker tien minuten voor tijd een levensgrote kans miste. Hij gaf de bal mee aan Lars A. en kwam goed voor de goal maar schoof de bal 5 meter voor de doellijn kansloos voorlangs. Dit tot grote hilariteit bij de bankzitters. We weten namelijk allemaal dat Mark het anders tot in den treure het over zijn geweldige doelpunt had gehad. Na de wedstrijd werd de muziek box aan geslingerd en werd vanaf gepaste afstand (vanaf het terras) het eerste elftal in de gaten gehouden. Door het prachtige weer en de goede uitslagen van alle drie de seniorenteams bleef het nog lang gezellig op ’t Houtbroek.

Opstelling: Hans; Mark, Sander, Jeroen, Tom; Marcel, Ingmar, Thijs; Bram, Robin, Lars G.

Wissels: Rick, Lars A, Joost, Chiel, Luuk

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners