Ajax B 1 – NVC 1

Ajax-B begint met zege

In de eerste speelronde van de competitie was NVC te gast in Breedenbroek. De afgelopen jaren bleek Netterden een lastige horde voor Ajax-B.

In de eerste helft nam Ajax-B het initiatief, probeerde aan te vallen, maar kwam er aanvankelijk niet doorheen. Nick Fisser schoot een aantal keer op doel en na een mooie aanval van achteruit schoot Mark via een tegenstander naast. Uit de corner kreeg Cas zijn eerste kans van de wedstrijd, de bal ging voorlangs. In de 20ste minuut moest Bas gewisseld worden met een blessure en kwam Nick het veld in. Kasper werd de rechtsback en vertrok meteen de diepte in. Hij werd ondersteboven gelopen in de zestien. Cas benutte de penalty en tekende voor 1-0. Grootste gevaar van Netterden was een kopbal op de lat uit een corner na 35 minuten. Ajax-B was dicht bij de 2-0 via een kopbal van Cas:

VID_20190922_144023153

Op slag van rust werd het gelijk. Speler van Netterden schudde de verdedigers letterlijk van zich af en scoorde. Scheidsrechter kende het doelpunt toe.

In de tweede helft nam Ajax-B afstand van de gasten. Mark werd door Stijn alleen voor de keeper gezet. Hij probeerde het in de korte hoek, maar schoot naast. Ralph bokste een gevaarlijke vrije trap van NVC weg. Aan de andere kant maakte Cas in een paar minuten tijd zijn tweede en derde van vandaag en stond het ineens 3-1. Ajax-B kwam niet meer in de problemen en bleef zelf gevaarlijk. Douwe verving Mark. Na 75 minuten viel de definitieve beslissing. Kevin schoot de bal keihard achter de doelman voor 4-1. In de slotminuut bekroonde Tibe een goede wedstrijd met een doelpunt en zette de 5-1 eindstand op het bord.

Een prima begin van de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Babberich.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Kasper Gosselink, Rob Overgoor, Bas Obelink (Nick Geven), Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Tijmen Geven), Tibe Mateman, Mark Kruip (Douwe Geven), Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners