Ajax B JO13 – Keyenburgse Boys JO13

Omdat onze tegenstander van vandaag ook het schitterende oranje-zwart als clubkleuren heeft moesten onze helden in zwart-witte shirts aantreden. Guus, Niek en Ties waren afwezig vandaag. Cas Messink is voor de rest van het seizoen transfervrij overgenomen van de O11. Tijn Koenders en Rik Morssink hielpen ons uit de brand om toch nog wat te wisselen over te houden. Giel was na lange afwezigheid eindelijk weer van de partij en begon samen met Cas op de bank.

Dat Keijenburgse Boys een maatje te klein was voor onze O13 was al vrij snel duidelijk. Het was eenrichtingsverkeer richting de goal van de Boys. Jannes maakte de eerste 3 doelpunten, dus een loepzuivere hattrick. De eerste kwam voort uit een scrimmage, de tweede kwam doordat Jurre een schitterende dieptepass gaf waardoor hij Jannes alleen voor de keeper zette die het met een bekeken boogbal netjes afrondde. De derde is uw verslaggever even ontschoten. Tussen de tweede en derde goal van Jannes had Keijenburg twee goede mogelijkheden om tot een aansluitingstreffer te komen maar Rene redde twee keer uitstekend. Giel en Cas zijn het veld ingekomen voor Joep Marneth en Mart Deckers. Mart moest helaas de wedstrijd staken door een enkelblessure. Beterschap Mart! Joep zou later weer invallen. Uit een cornerbal van Levi kopt Giel de 4-0 binnen. En direct na de 4-0 valt de 5-0 door een afstandsschot van Tijn Koenders. Dat is tevens de ruststand. Er wordt echt leuk gecombineerd. Zijn wij nou zo goed of is onze tegenstander zo zwak?

De 6-0 na rust kwam tot stand door de beide Joepen uit ons team. De assist komt op naam van Joep Marneth de goal komt op naam van Joep Taken. Giel zet Jannes maar weer eens alleen voor de keeper en dan weet je het wel, hij maakt het af met een lobje, een schitterende 7-0. Wat opviel is dat er drie keer werd afgefloten door de goed leidende scheidsrechter M. Huls uit Dinxperlo wegens verkeerd ingooien. Schijnbaar weten de heren nog niet dat je met beide voetjes op de grond moet blijven staan bij het ingooien van een bal. Heren trainers….. Tijn maakt nogmaals een pareltje door een afgeslagen cornerbal met een hard schot in de verre hoek te schieten. 8-0. En omdat Jannes er nog zin in heeft en ook nog graag een kopgoal wilde maken komt ook de 9-0 op zijn naam. Noud Jansen was nog niet genoemd in het verslag en dat kan natuurlijk niet, dus maakt ook hij zijn doelpunt door een mooi afstandsschot, 10-0. Keijenburgse Boys scoorden warempel nog een doelpunt maar door tussenkomst van de VAR werd dit doelpunt helaas voor hen afgekeurd wegens buitenspel. Een mooie combinatie achterin tussen Jurre en Lukas gaf Jurre de mogelijkheid om wederom Jannes met een mooie dieptepass voor de keeper te zetten. Ja Jannes…., dus 11-0.

Eindstand 11-0. Gezien het gemak waarmee onze helden de wedstrijden in de beker en vandaag hebben gewonnen is het misschien een idee om ze een klasse hoger uit te laten komen. Volgende week spelen we uit tegen HC’03 O13-1 die hun eerste competitiewedstrijd dik hebben gewonnen van Ulftse Boys O13-2 (3-12). Eens kijken of dat een echte krachtmeting wordt.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners