Ajax B JO13 – Ulftse Boys/GWVV/NVC JO13

Een prachtige zonnige ochtend. Een aantal spelers konden helaas i.v.m. blessures niet meespelen. Gelukkig kon het team met spelers uit andere teams aangevuld worden. De tegenstander kampte met hetzelfde probleem, dus wat dat betreft begon de wedstrijd in evenwicht.

De tegenstander kreeg in het begin 2 corners kort achter elkaar, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het antwoord daarop waren kansen van Jannes en Levi. Daarna maakte Joep Marneth over de linkerflank een mooie actie, Levi verzilverde de kans die daaruit ontstond met een doelpunt. Jannes zette direct na de aftrap flink druk op de tegenstander. De bal werd afgepakt en Jannes kwam alleen voor keeper: goal! Kort daarna kwam Joep Marneth weer over links met een mooie actie en dat ronde hij af met een prachtig doelpunt in de rechter verre hoek.

De tegenstander pakte daarna weer even het initiatief met een paar gevaarlijke momenten binnen de 16, maar Niek was daarvan niet echt onder de indruk. Kalm en beheerst ruimde hij de boel weer op.

Joep Marneth kwam daarna weer op over de linker kant en weet de bal bij Jannes te bezorgen. En dat soort kansen kun je gerust aan Jannes overlaten: opnieuw een doelpunt.  De aanvalsmachine over links loopt in deze wedstrijd als een trein.

Na een ingooi door Levi op rechts komt de bal mooi in het midden op de rand van de 16 meter. Daar stond Joep Taken al klaar en met een droge knal tekende hij voor het volgende doelpunt.

Menig toeschouwer vroeg zicht af: Waar gaat dat heen?! Hield inderdaad niet op. Jannes maakte na wat schermutselingen op de linkerflank opnieuw een doelpunt. De tegenstander bezweek onder de druk die Ajax B maar bleef zetten in deze eerste helft.

Vervolgens was een aanval van de tegenstander, maar ook deze smoort in de verdedigende linie van Ajax B. Toen kwam er weer een snelle uitbraak via Joep Marneth en ook deze kans wordt weer trefzeker afgemaakt.

Na een onbesuisde verdedigende actie komt Nout tijdens een uitbraak hard tegen het gras.  De verdediger werd daarop door scheidsrechter eventjes aan de kant gezet. Niet iedereen was het daar mee eens, en dat was te horen. Maar de wedstrijd ging weer door en ook Ajax B ging door. Met een onderschepping door Jannes die zichzelf in kansrijke positie voor de keeper weet te krijgen: Goal!

Joep Taken had ook nog wel zin in een doelpuntje. Dus toen Levi na een actie op rechts de bal naar hem wist te spelen, maakte Joep trefzeker gebruik van deze kans. Jannes maakt nog even een doelpunt en voor een speler van de tegenstander was dat blijkbaar even de druppel. Na een lompe actie mocht hij even op de bank gaan zitten bij zijn trainer. De tegenstander moest dus opnieuw verder met 10 spelers.

Met 10 spelers weet de tegenstander er toch een paar keer gevaarlijk uit te komen. Niek wist een snelle aanval af te breken en een schot op doel smoort daarna nog een keer in de handen van René.

Met een stand van 10 – 0 gingen de spelers in de rust aan de ranja.

Aan het begin van de tweede helft was goed te merken dat de trainer van de tegenstander zijn team weer flink opgepept had. Ondanks de 10-0 achterstand gingen ze er weer tegenaan. Dat resulteerde al snel in een aanval over rechts en een stevig schot dat René met zijn vuisten uit het doel wist te houden.

Daarna had Maartje een mooie kans met een potje ouderwets hotse-knotse-begonia voetbal in de 16 meter van de tegenstander. De wedstrijd is meer in evenwicht gekomen en dat vooral door beter georganiseerd voetbal van de tegenstander. De wedstrijd kwam nu ook vaker op de helft van Ajax B en onze keeper René moest ook vaker aan de bak. De aanvoerder van de tegenstander kreeg nog een enorme kans, maar gelukkig zag René dat hij de bal rustig over de achterlijn kon laten rollen. Een gevaarlijk moment, maar uiteindelijk niks aan de hand.

Jannes zocht nog eens de linkerhoek op, gaf een pass op Joep Taken, die de bal bij afleverde bij Mart voor het maken van het volgende doelpunt. En daarna nog maar eens over de linker kant. Jannes gaf de voorzet op Levi en nog een doelpunt.

Levi geeft nog eens een voorzet op Jannes en ook dat werd weer een doelpunt. De aanvalsmachine draaide weer volop en met een prachtige pass van Maartje op Jannes werd de wedstrijd beheerst afgemaakt met het veertiende doelpunt.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners