Bredevoort 3 – Ajax B 4

Valse start voor het vierde

Dit is het eerste wedstrijdverslag van het vierde elftal in jaren. Het vorige verslag werd nog in zwart-wit geschreven. De afgelopen weken was het puzzelen voor de technische staf van de verschillende elftallen van Ajax-B. Niet zozeer omdat er te weinig spelers waren, maar juist om dat er te veel waren. We hebben een aantal mensen benaderd die de voetbalschoenen weer aangetrokken hebben, en de KNVB stond ons toe om alsnog met een extra team te gaan spelen, waardoor we nu vier seniorenelftallen bij Ajax-B hebben. Voor iedereen een mooie oplossing. De eerste wedstrijd van het vierde werd gespeeld tegen het derde elftal van Bredevoort.

Eigenlijk was Ajax-B de gehele wedstrijd de betere ploeg. Erg veel balbezit, maar soms wat te weinig geduld. Bredevoort verdedigde massaal, en zorgde dat we moeilijk tot kansen kwamen. Na een half uurtje zette Jurgen de ploeg op voorsprong uit een penalty. Een vrije trap van Bredevoort zorgde vlak voor rust voor de 1-1. Direct na rust een paar goede reddingen van de keeper van Bredevoort op schoten van Jan-Willem en Jurgen. Uit het niets werd het echter 2-1 voor de thuisploeg. Een vrije trap die als voorzet bedoeld was werd door niemand geraakt en verdween achter Mark in het doel. Toen het even later ook nog eens 3-1 werd zakte de moed het vierde wel een beetje in de schoenen. Ondanks vele corners en schoten wilde de bal er simpelweg niet meer in.

Jammer om met een nederlaag te beginnen, maar het spel was niet slecht en op deze manier zullen best nog wat zeges volgen. Omdat Haarlo uit de competitie is gegaan, volgende week geen programma. Over twee weken uit naar Halle, en dan met z’n allen naar Bocholt.

Opstelling: Mark Baten, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Roy Vreeman (Michel ter Beek), Arjen van Huet, Christian Roeterink, Stephan Deckers, Mathijs Coenders, Jan-Willem Baakman, Jurgen Vreeman, Tim Koenders (Harm-Jan Wieskamp)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners