Ajax B 3 - Varsseveld 6 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 3 – Varsseveld 6

Na een aantal jaar met drie senioren elftallen mogen we sinds deze week in Breedenbroek weer trots zijn dat we een vierde hebben. Na de voorbereiding en de bekerwedstrijden bleek dat we dit jaar met een luxeprobleem zaten wat betreft aantal spelers. Een aantal spelers namen dan ook het initiatief om te kijken of het mogelijk was om weer een vierde op te richten. Daar bleek genoeg animo voor en we trekken dit weekend dan ook met vier elftallen ten strijde.

Vandaag stond Varsseveld 6 op het programma van “het nieuwe derde”, dat een combinatie is van spelers die in eerste instantie in het tweede en het derde zouden spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat dit nu al een belangrijke pot zal worden. Varsseveld 6 heeft in de eerste twee wedstrijden maar liefst 15 keer weten te scoren, waarvan zes keer in een remise tegen ’t Peeske. Waar wij vorige week nog drie punten binnen wisten te hengelen.

Om tien uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter die vandaag een belangrijke rol zal spelen in de wedstrijd. De eerste helft ging heen en weer. Beide teams wisten gevaarlijke aanvallen op de mat te leggen. Echter was het Breedenbroek die als eerste wist toe te slaan. Een vrije trap werd uitverdedigd door Varsseveld maar belandde bij Chris in de voeten. Hij bedacht zich geen moment en haalde de trekker over. Heerlijk in het hoekje. Buiten bereik van de keeper. 1-0!

De eerste helft was verder niet om in een verslag te benoemen. Ook omdat er geen aantekeningen waren gemaakt en ik eigenlijk gewoon niet meer weet wat er verder voor spannends gebeurd is. Wel kwamen beide teams er achter dat de scheidsrechter vandaag erg beïnvloedbaar was. Wanneer er een achterbal werd gegeven en je liever een cornerbal had gehad deed je er goed aan om vandaag je mond los te trekken. De scheidsrechter merkte dat ook op en vroeg in de rust dan ook om niet zo’n grote mond te hebben, iets dat uiteraard ook niet hoort.

Maargoed, we gingen aan de thee. Toen die op was bleek het niet alleen koud te zijn. Maar het was ook nog begonnen met regenen. We gingen na rust door met waar we gebleven waren. Het enige verschil was dat Jasper met zijn koude hamstringetjes onder de douche ging staan en Rob het elftal weer compleet maakte.

Hetgeen waar iedereen bang voor was gebeurde een aantal minuten in de tweede helft. Varsseveld kwam op gelijke hoogte door een dubieuze aanval. Breedenbroek had de bal en speelde deze, per ongeluk, tegen de scheidsrechter aan. Door de scheidsrechter kwam de bal, onbedoeld, bij de tegenstander in de voeten en konden zij aanvallend gevaarlijk worden. Sterker nog: zij konden uit deze aanval scoren. Een nieuwe regel binnen het voetbal verteld dat wanneer de bal vanaf team A, via de scheids, naar team B gaat. En wanneer team B daaruit gevaarlijk kan worden, ofwel een scoringskans krijgen er een scheidsrechters bal genomen moet worden. Helaas was de scheidsrechter op dat moment niet op de hoogte van deze regel en stond de 1-1 op het denkbeeldige scorebord.

Gelukkig lieten we de koppen niet hangen en gingen we nog volle bak voor de winst. Uit een cornerbal, of vrije trap, werd de bal door een speler van Varsseveld met de arm geraakt. Met de eerste helft in het achterhoofd trokken elf spelers van Breedenbroek de mond los met het gevolg dat de scheidsrechter – terecht – een strafschop gaf. Deze werd netjes benut door Chris. 2-1.

De laatste minuten van de wedstrijd werden de spelers van onze tegenstanders het, al dan niet terecht, steeds minder eens met de scheidrechter. Aan het einde van de wedstrijd werd er een overtreding gemaakt op Joeri, dit lokte een onsportieve reactie van zijn kant uit waardoor er een klein relletje ontstond. Mocht de grensrechter van Varsseveld 6 het niet maken als assistent scheidsrechter zou hij een carrière als hardloper kunnen overwegen. Ik geloof dat hij in het sprintje van de zijlijn naar de zestien meter Sifan Hassan minstens twee keer had ingehaald.

De scheidsrechter vond het wel welletjes en floot dan ook voor het einde van de wedstrijd. Een mooie 2-1 overwinning tegen Varsseveld 6, belangrijke punten. En wat nog belangrijker is: wij staan bovenaan! Als enige team in de competitie met negen punten.

Volgende week gaan we naar Varsseveld toe, dan staan Varsseveld 8 op het programma.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners