Ajax B 1 – Rijnland 1

Gelijkspel tegen Rijnland

Na twee overwinningen, wachtte Ajax-B vandaag de thuiswedstrijd tegen Rijnland. De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Met name de aanvoerder en de linksbuiten van Rijnland waren in de eerste helft een plaag voor de defensie van Breedenbroek. Na 10 minuten passeerde de linksbuiten een aantal verdedigers, en schoot de bal van dichtbij onder Ralph door voor de 0-1. Aan de andere kant kreeg Mark een kopkans, maar verder was het in de eerste helft toch vooral de uitploeg die domineerde. Spits van Rijnland had de 0-2 op zijn schoen. Kasper kon het met een goede sliding voorkomen. Uit een aanval over de rechterflank dacht Rijnland de marge te verdubbelen. Via Ralph en de onderkant van de lat ging de bal uit het doel. Na een kleine half uur was het toch raak. Scheids legde de bal op de stip nadat Jorn zijn tegenstander raakte:

Penalty

Ajax-B leek overlopen te worden. Het was aan een goede redding van Ralph (mooi uit de kruising getikt) en een blok van Rob van dichtbij te danken dat het slechts 0-2 was bij de rust.

In de tweede helft draaide de wedstrijd. Ajax-B gooide wat meer de beuk er in en Rijnland had geen antwoord. Echte kansen bleven aanvankelijk uit, maar de gasten werden niet meer gevaarlijk, en Ajax-B was steeds vaker op de helft van Rijnland te vinden. In de 60ste minuut scoorde invaller Lars Geven de aansluitingstreffer.

2-1

Ajax-B geloofde er weer in en ging voor de gelijkmaker. Grote kansen bleven uit. Vlak voor tijd had Cas de gelijkmaker op zijn schoen. Uit een pass van Jorn vond hij de keeper op zijn weg. Het werd een corner. Deze werd afgeslagen, opnieuw ingebracht, en door Cas binnen gekopt voor de 2-2. Bij de voorzet stond Lars buitenspel, en Cas op het randje. De grensrechter vlagde, de scheids keurde desondanks het doelpunt goed. De voorzet zelf staat niet op de video, dus lastig te zien. Ajax-B mocht in ieder geval niet klagen met een punt, zeker met de eerste helft in het achterhoofd, waarin de ploeg weinig te vertellen had.

2-2

Volgende week alweer een thuiswedstrijd, dan is Gelders Eiland te gast in Breedenbroek. Tussendoor, aanstaande dinsdag om 20:00 uur, speelt Ajax-B in Aalten tegen AD’69 voor de Achterhoek Cup. AD staat momenteel bovenaan in de vierde klasse, een mooie testcase voor Ajax-B.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Rob Overgoor, Nick Geven, Kasper Gosselink, Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Tijmen Geven), Tibe Mateman, Kevin Nieuwenhuis (Bas Obelink), Cas Jansen, Mark Kruip (Lars Geven)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners