Ajax B 1 – NVC 1

Op eerste Paasdag werd tegen NVC gespeeld. Op veel belangstelling kon de wedstrijd niet rekenen. Blijkbaar zaten veel mensen aan de Paasbrunch of waren de eieren toch iets te goed verstopt.

Ten opzichte van vorige week ontbraken Ingmar en Marcel. Beiden zullen er een tijdje uit zijn met blessures. Nick was wel weer van de partij en was de eerste die een schot op het Netterdense doel loste. Uit de counter die volgde werd ook Ralph, die wederom keepte, voor het eerst getest. Na vijf minuten hadden de gasten mazzel dat ze met elf door mochten. Kevin ging om de keeper heen, deze had geen enkel oog voor de bal en liep Kevin omver. De scheids, die de hele middag bijzonder scherp was op foute inworpen (dat dan weer wel), keek even de andere kant op toen hij een echte beslissing moest nemen. Verder gebeurde niet veel in de eerste helft. Beide ploegen kregen wat kansjes. Lars Geven kopte naast uit een voorzet van Jeroen. Even later zette Nick dezelfde Lars vrij voor de goal. Het duurde wat te lang waardoor de Netterdense verdediging kon corrigeren. Dion testte de kwaliteit van de lat, hij deed dat uit buitenspelpositie. Aan de andere kant kon Ralph redding brengen na een kopbal uit een corner.

De tweede helft was twee minuten oud toen de gasten op voorsprong kwamen. Na een aanval over rechts kon de rechtsbuiten alleen op Ralph af en tikte van dichtbij binnen. Paar minuten later volgde de 0-2. Ralph keerde een hard schot, maar kon de bal niet klemmen. De rebound werd een prooi voor NVC. Ajax-B moest meer risico’s gaan nemen, er was nog tijd genoeg. Met invallers Cas, Rick en Bram in de ploeg werd volop de aanval gezocht. Soms helaas met iets te weinig overleg en te snel met de lange bal. Toch kwamen er kansjes voor Jeroen (volley naast), en Kevin (mislukt schot viel bijna over de keeper heen). NVC kreeg ruimte om te counteren, deed daar echter weinig mee. In de 70 ste minuut scoorde Kevin de aansluitingstreffer. Na een actie van Dion aan de linkerkant kreeg hij de bal en schoot raak vanaf de rand van de zestien. In het restant was er wel druk van thuisploeg, maar echt moeilijk kreeg NVC het niet, waardoor de punten naar Netterden gingen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt Gelders Eiland naar Breedenbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Floris-Jan Kip (Rick Koenders), Nick Heister, Tijmen Geven, Tom Borkes, Martin Rexwinkel, Lars Aalders (Bram Borkes), Jeroen Keuper, Lars Geven (Cas Jansen), Kevin Nieuwenhuis, Dion Winters.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners